2025'te Küllü Sarı Yaptıranlar Var mı? Kendi Saçım Koyu Kumral, Nasıl Tutar?

Lale Zorlu

Kayıtlı Üye
Merhaba herkese,
2025’e girerken bir değişiklik yapma isteği beni sardı. Özellikle son aylarda kuaförlerde sıkça konuşulan küllü sarı tonları dikkatimi çekiyor. Sosyal medyada ve Pinterest’te önüme sürekli bu tonlar düşüyor, ister istemez etkileniyorum.
Benim doğal saç rengim koyu kumral, ne boya var ne açıcı. O yüzden bu ton bana tutar mı, yoksa önce saçımı açtırmak mı gerekir, tam karar veremiyorum.

Kuaförle konuştum, “birkaç ton açmak gerekebilir, direkt küllü sarıya geçiş riskli olur” dedi. Ama açıcıya karşı biraz çekincem var. Saçımda kırık yok, yıpranma da yok ve açıkçası onu bu hale getirmek yıllarımı aldı.
Yani değişim istiyorum ama sonrasında pişman olmak da istemiyorum.

Daha önce benzer saç renginden küllü sarıya geçiş yapanlar varsa, yaşadıklarını içtenlikle paylaşırsa çok sevinirim.
Gerçek sonuçları görmek istiyorum çünkü internette her fotoğraf filtreden geçiyor. 😊

Ben 2025 Ocak ayında küllü sarı yaptırdım, saçım da koyu kumraldı. Kuaför önce açıcıyla saçımı 2 ton kadar açtı, sonra küllü boyayı uyguladı. İlk başta biraz gri yansımalı durdu ama zamanla oturdu. Küllü tonlar çok soğuk olduğu için bazı yerlerde soluk durabiliyor ama benim yüzüm açık tenli olduğu için uyum sağladı. Mor şampuanla ton dengesi korundu. Tek tavsiyem: Saçının nem dengesi iyi olmalı çünkü bu ton kuru saçta soluk durabiliyor.

Oyla 0
Ben direkt küllü sarıya geçmek istedim ama kendi saçım koyu kumral olduğu için ilk işlemde çok başarılı olmadı. İkinci uygulamada renk oturdu. Açıcı kullanılmadan yapılırsa ya hiç tutmuyor ya da küllü değil, yeşile çalan bir ton oluyor. Kuaförün deneyimi burada çok önemli. Ben memnunum ama mutlaka toner uygulanmalı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt