20’li Yaşlarda Saç Seyrelmesi Yaşayan Başka Erkek Var Mı?

Yaşar Çelik

Kayıtlı Üye
Yaklaşık bir yıldır saçlarımın eskisi kadar dolgun durmadığını fark ediyorum. Özellikle aynada ve ışık altında baktığımda tepe kısmı daha belirgin görünmeye başladı. Tam anlamıyla dökülme yok ama bir şeylerin değiştiği çok belli oluyor.

26 yaşındayım ve çevremdeki çoğu kişi “daha çok gençsin, kafana takma” diyor. Ama insan kendi saçını her gün gördüğü için ister istemez detaylara takılıyor. Duşta elime gelen saç sayısı bazen fazla gibi geliyor, bazen de normal mi diye düşünüyorum.

Ailemde saç dökülmesi var. Babamın saçı da bu yaşlarda seyrelmeye başlamış. O yüzden genetik olabilir mi diye düşünüyorum ama son dönemde stresim de arttı, beslenmem de çok düzenli değil. Kullandığım şampuanların etkisi var mı onu da bilmiyorum.

Doktora gitmek istiyorum ama “daha erken mi” diye tereddüt ediyorum. Bir yandan da bekledikçe geç mi kalırım korkusu var. Benim gibi bu yaşlarda saç seyrelmesi yaşayan ve bu süreci yaşayan erkekler ne yaptıklarını paylaşabilir mi?

20’li yaşlarda saç seyrelmesi yaşayan erkekler bu durumu nasıl kontrol altına aldı?

Ben de 25 yaşımda aynı şeyleri yaşadım. İlk başta görmezden geldim ama fotoğraflarda fark netleşince dermatoloğa gittim. Erken fark etmek avantaj oluyor. Tamamen durmasa bile yavaşlatmak mümkün.

Oyla 0
Stres gerçekten büyük etken. Ben iş yoğunluğu yüzünden ciddi dökülme yaşadım. Stres azaldıkça saçlarım da biraz toparladı. Önce kan tahlili ve doktor kontrolü yaptırmanı öneririm.

Oyla 0
Şampuan tek başına çözüm olmuyor ama saç derisine uygun olmayan ürünler durumu daha kötü yapabiliyor. Ben saç derisi sorunumu çözdükten sonra dökülmenin azaldığını fark ettim.

Oyla 0
Aynı yaşlardayım. En büyük hatam “daha var” deyip beklemek oldu. Keşke daha erken ciddiye alsaydım. En azından bir uzmana görünmek kafanı rahatlatıyor.

Oyla 0
Genetik varsa tamamen engellemek zor ama yaşam tarzı fark yaratıyor. Beslenme, uyku ve stres yönetimi sanıldığından daha önemli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt