Alkolsüz Saç Spreyi Gerçekten Fark Yaratıyor mu?

Cihan Taşkıran

Kayıtlı Üye
Son haftalarda saç spreyleriyle ilgili epey araştırma yaptım. Birçok ürün “alkolsüz” etiketiyle satılıyor ama içerik kısmına bakınca emin olamıyorum. Çoğu zaman küçük harflerle “ethanol” yazıyor ve bu da sonuçta alkol demek. Saç ekimi yaptırdığımdan beri saç derim daha hassas, bu yüzden yanlış bir ürünle köklere zarar vermek istemiyorum.

Daha önce birkaç kez sıradan sprey kullandım, ilk başta iyi görünüyordu ama sonrasında saçım sertleşti, derim kurudu. Doktorum, alkolün saç derisini kurutarak dökülmeyi hızlandırabileceğini söyledi. Şimdi gerçekten alkolsüz bir ürün bulmaya çalışıyorum ama yorumlar karışık.

Bazı kullanıcılar “alkolsüz sprey fark yaratıyor, saçı nemli tutuyor” derken, bazıları “hiçbir farkı yok, sadece fiyatı fazla” diyor. Benim için önemli olan, hem doğal görünüm hem de saç köklerini yormamak.

👉 Gerçek alkolsüz saç spreyi kullanan var mı? Fark gerçekten hissediliyor mu?

Alkolsüz sprey kullandıktan sonra saç yapısındaki farkı net hissediyorsun. Eskiden her sabah sprey sıkardım, akşam saçım sertleşirdi. Şimdi Urban Care Natural Therapy Hair Spray kullanıyorum. Alkol yok, saç daha canlı duruyor. En güzeli de gün sonunda yıkadığımda hiçbir kalıntı kalmıyor. Türkiye’de kolay bulunuyor, Watsons’ta bile var. Fiyatına göre performansı gayet iyi.

Oyla 0
Geçen yıl Bee Beauty Alkolsüz Saç Spreyi’ni denedim. Gratis mağazasında bulmuştum. Saçı sabitlemesi gayet doğal, sertlik yapmıyor. Özellikle saç ekimi sonrası dönemde kullandım, tahriş veya dökülme yaşamadım. Alkolsüz olduğu için biraz daha yumuşak tutuş sağlıyor ama uzun vadede saçı daha sağlıklı tutuyor. Gerçekten fark hissediliyor, özellikle kuru saç tipleri için ideal.

Oyla 0
Saç derisi hassas olanlar için alkolsüz ürün kullanmak büyük fark yaratıyor. Alkol saçın nem dengesini bozuyor, özellikle yaz aylarında ciddi kuruluk yapabiliyor. Ben içerik kısmında “ethanol” ya da “isopropanol” gördüğümde direkt bırakıyorum. Tamamen alkolsüz ürünlerde saç daha yumuşak, dokusu daha doğal kalıyor. Uzun vadede köklerdeki canlılık korunuyor.

Oyla 0
Bazı insanlar farkı hemen hissedemiyor çünkü alkolsüz spreyler biraz daha hafif etki bırakıyor. Fakat düzenli kullanımda saç derisi belirgin şekilde daha az gergin oluyor. Ben haftada birkaç kez kullanıyorum, saçımı şekillendirirken artık kuruluk yaşamıyorum. Alkol oranı azaldıkça saçın doğal parlaklığı geri geliyor. Bence sabırla deneyen herkes farkı görür.

Oyla 0
Alkol içeren spreyler kısa vadede iyi dursa da uzun vadede saç tellerini yıpratıyor. Bunu yıllar içinde bizzat gördüm. Saç tellerim incelmişti, sonra alkolsüz formüle geçince toparlandı. Ayrıca ürünleri doğru mesafeden sıkmak da önemli. 25-30 cm uzaktan uygulandığında saç derisi korunuyor. Doğru içerik + doğru uygulama = kalıcı sonuç.

Oyla 0
Geri
Üst Alt