Aloe Vera Saça Nasıl Uygulanır ve Düzenli Kullanımda Ne Değişir?

Gülnur Çeçen

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar. Son birkaç haftadır saçlarımda sürekli bir kuruluk, elektriklenme ve şekil almama problemi yaşıyorum. Saç uçlarım sanki iyice incelmiş gibi duruyor, özellikle duştan sonra tararken sertleştiğini hissediyorum. İnternette doğal yöntemlere bakarken herkesin öve öve bitiremediği bir şey dikkatimi çekti: Aloe vera.

Birçok kişi aloe veranın saçları nemlendirdiğini, elektriklenmeyi azalttığını ve hatta saç derisini sakinleştirdiğini söylüyor. Ama uygulama konusunda o kadar farklı bilgi var ki hangisine inanacağımı şaşırdım. Kimisi direkt bitkinin yaprağından sürün diyor, kimisi hazır jel daha pratik diyor. Bazıları saç diplerine masaj yapın demiş, bazıları sadece uçlara uygulayın yoksa yağlanma yapar demiş. Açıkçası kafam karıştı.

Benim asıl sorum şu: Aloe vera saça tam olarak nasıl uygulanmalı ki etkisi net şekilde görülsün? Maskeden önce mi, sonra mı? Ne kadar süre bekletilmeli? Haftada kaç kez yapılınca sonuç veriyor? Bir de düzenli kullanımda gerçekten fark yaratıyor mu yoksa sadece anlık yumuşaklık mı sağlıyor?

Ayrıca saç derim zaman zaman kızarıyor ve kaşınıyor. Aloe veranın buna iyi gelip gelmediğini de merak ediyorum. Eğer hem uçları toparlayıp hem deriyi sakinleştiren bir etkisi varsa kesinlikle kullanacağım. O yüzden deneyip fark görenlerin detaylı yorumlarına çok ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.

Çözüm
Aloe vera benim saç derisi sorunumu tamamen çözdü. Hazır jeli kullanıyordum, duş öncesi saç derisine masaj yapıp 15 dakika beklettim. İkinci haftanın sonunda kaşıntı ve kızarıklık tamamen geçti. Ayrıca uçlardaki sertlik kayboldu. Nemlendirme etkisi gerçekten kalıcı. En önemlisi ağırlaşma yapmıyor. Bende tam anlamıyla işe yaradı.
Ben aloe verayı en iyi sonucu saç diplerine hafif masaj yaparak ve uçlara ince bir tabaka sürerek aldım. 20–25 dakika bekletip duruluyorum. Haftada 2 uygulama yeterli. Düzenli kullanımda elektriklenme ciddi şekilde azaldı ve saç daha yumuşak oldu. Saç derimdeki kızarıklık da neredeyse tamamen geçti.

Aloe vera benim saç derisi sorunumu tamamen çözdü. Hazır jeli kullanıyordum, duş öncesi saç derisine masaj yapıp 15 dakika beklettim. İkinci haftanın sonunda kaşıntı ve kızarıklık tamamen geçti. Ayrıca uçlardaki sertlik kayboldu. Nemlendirme etkisi gerçekten kalıcı. En önemlisi ağırlaşma yapmıyor. Bende tam anlamıyla işe yaradı.

Çözüm
Ben bitkinin yaprağından çıkan jeli blenderdan geçirip kullanıyorum. Daha doğal oluyor. Duş sonrası saç uçlarına az miktarda sürüp bırakıyorum, durulamıyorum. Uçları yumuşatıyor ve kabarmayı azaltıyor. Düzenli kullanımda saçım daha derli toplu görünmeye başladı.

Geri
Üst Alt