Ankara’da Saç Ekimi İçin Doktor Seçerken Nelere Baktınız?

Alihan Kılıç

Kayıtlı Üye
Saç ekimi araştırırken fark ettim ki işin merkezden çok doktor tarafı daha kritik gibi duruyor. Aynı klinikte bile farklı doktorlarla çok farklı sonuçlar çıkabildiğini okudum. O yüzden Ankara’da saç ekimi yaptırmayı düşünen biri olarak asıl merak ettiğim konu, doktor seçerken nelere dikkat etmek gerektiği. Çünkü işin estetik kısmı, saç çizgisi planlaması ve ekimin kalitesi büyük ölçüde doktorun tecrübesine bağlı gibi görünüyor.

Ben özellikle şunu merak ediyorum: Doktorun kaç yıldır bu işi yaptığı mı daha önemli, yoksa yaptığı vaka sayısı mı? Ayrıca ilk görüşmede doktorla birebir konuşabilmek gerçekten fark yaratıyor mu, yoksa bu sadece psikolojik bir rahatlık mı? Bazı yerlerde doktor sadece isim olarak var, operasyonu ekip yapıyor gibi bir izlenim oluşuyor, bu da beni düşündürüyor.

Ankara’da saç ekimi yaptırmış olanların doktor seçiminde hangi kriterlere baktığını öğrenmek benim için çok yol gösterici olur.

Ankara’da saç ekimi için doktor seçerken siz nelere dikkat ettiniz, doğru kararı verdiğinizi nasıl anladınız?

Benim için en önemli kriter doktorla birebir görüşebilmekti. İlk görüşmede saç çizgimi bizzat doktor çizdi, donör alanı değerlendirdi. Bu bana güven verdi. Ankara’da doktorun sürecin içinde olduğu yerlerde sonuçların daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Oyla 0
Doktorun tecrübesi çok önemli ama tek başına yeterli değil. Daha önce yaptığı işlere baktım, özellikle uzun vadeli sonuç fotoğraflarını inceledim. Ankara’da bazı doktorlar az ama kaliteli vaka yapıyor, bu benim tercihim oldu.

Oyla 0
Ben doktorun yaklaşımına çok dikkat ettim. Abartılı vaatler verenleri eledim. “Şuraya bu kadar olur, burası sınırlı” diye net konuşan doktor bana daha güvenilir geldi. Sonuçtan da memnun kaldım.

Oyla 0
Operasyonu kimin yaptığına özellikle sordum. Sadece isim olarak doktorun olması beni tatmin etmedi. Kanal açma ve planlama aşamasında doktorun aktif rol alması benim için belirleyici oldu.

Oyla 0
Benim için doğru doktoru seçtiğimi sonuçlar ortaya çıkınca anladım. Saç çizgisi doğal, yönler düzgün ve yoğunluk dengeli. Ankara’da doktor seçimi bence merkez seçiminden bile daha önemli.

Oyla 0
Geri
Üst Alt