“Aynaya Baktığımda Ben Miyim Bu?” – Dudak Dolgusu Sonrası İlk Şokum

Destina

Kayıtlı Üye
Geçtiğimiz hafta uzun zamandır ertelediğim bir şeyi nihayet yaptırdım: ilk dudak dolgumu. Uzun süredir aynaya baktığımda, özellikle makyajsız halimde dudaklarımın yüzümde silik kaldığını hissediyordum. Her ne kadar ruj ve dudak kalemiyle bunu geçici olarak düzeltebilsem de o kalıcılığı istiyordum.

İşleme girmeden önce en çok korktuğum şey, abartılı görünmekti. Doğallığımı kaybetmek istemiyordum. Doktorumla detaylı konuştuk, sadece üst dudağa 0.5 ml’lik mikro dolgu ile başladık. İşlem çok kısa sürdü, sadece hafif bir batma hissi yaşadım.

Ertesi sabah aynaya baktığımda ilk defa kendime "vay be" dedim. Dudaklarım daha dolgun ama hâlâ bana ait, hâlâ doğal. Sadece kontür belirginleşmiş, ifade yumuşamış. Ama şimdi yeni bir sorum var: Bu dolgunluk ne kadar kalacak? İlk haftalarda biraz daha oturacağını biliyorum ama sonrasında sönecek mi?

👉 İlk kez dudak dolgusu yaptıranlar için etki ne kadar sürer? Kalıcılığı artırmak için ne yapmak gerekir?

Ben de ilk dolgumu geçen yıl eylül ayında yaptırmıştım ve senin hissettiklerinin aynısını yaşadım. İşlemden sonra yüzümün ifadesi yumuşamıştı ama kesinlikle yapay değildi, sanki filtreyle çekilmiş bir fotoğraf gibiydim, ama gerçek hayatta!

İlk dolgum 6 ay civarında kalıcılığını korudu ama 3. aydan sonra hafif hafif azalmaya başladı. Doktorum bunu özellikle söyledi: İlk kez yaptıranlarda dolgu vücut tarafından daha hızlı emilebiliyor çünkü dokular alışkın değil. İkinci seansta biraz daha uzun kalıyor.

Ben her 5-6 ayda bir tekrar yaptırıyorum, her seferinde de maksimum 0.6 ml ile. Ayrıca kalıcılığı artırmak için şunlara dikkat ediyorum:
  • Çok sıcak ortamlardan kaçınmak (hamam, sauna vs.)
  • Dudak bölgesini gereksiz ovuşturmamak
  • Günde bol su içmek (hyalüronik asit suyla çalışıyor gerçekten)
Bence senin dolgun da 1-2 ay sonra hafif sönme sürecine girer ama panik yapma, bu normal. Rötuş gerekebilir, ama bu senin vücut yapına göre değişir.

Oyla 0
Merhaba! Ben estetik hemşiresiyim, dolayısıyla çok fazla ilk seans görmüş biriyim. İlk yaptıranların en büyük sorusu genelde şu olur: “Bu dolgunluk böyle mi kalacak yoksa inecek mi?” 😊

Gerçekçi olmak gerekirse ilk dolguda kalıcılık genelde 3-5 ay arasında değişiyor, kişinin yaşı, metabolizması ve yaşam tarzı bunu çok etkiliyor. Spor yapanlarda, hızlı metabolizmalarda daha kısa sürede eriyebilir. Mesela sürekli ağız hareketi yapan (şarkıcı, spiker vs.) kişilerde daha çabuk söner.

Seninle aynı dozla (0.5 ml gibi) başlayanlar genellikle 1. ayda dolguyu benimser ama 2. ayın sonlarında azalma başlar. İdeal olan, bu noktada panik olmadan, 4. ay civarında bir küçük “touch-up” yapmak.

Ayrıca ürün kalitesi çok fark eder. Eğer iyi bir dolgu markası kullanıldıysa şekil daha uzun korunur, hacim kaybı daha yavaş olur. Şu anda memnunsan, mutlaka fotoğrafla takip et kendini, böylece zamanla nasıl değiştiğini anlayabilirsin.

Oyla 0
Geri
Üst Alt