Bacak Estetiği Sonuçları Kalıcı Mı, Tekrar Yapılması Gerekir Mi?

Vildan Tok

Kayıtlı Üye
Bir estetik işlemi araştırırken en çok merak ettiğim şeylerden biri hep bu olmuştur: “Sonuç kalıcı mı?” Çünkü bu kadar süreçten geçip birkaç yıl sonra başa dönmek istemem. Bacak estetiği de aynı şekilde aklımda bu soruyla kaldı.

Doktorların açıklamalarına göre sonuçlar büyük oranda kalıcı, ancak bu durum kişinin yaşam tarzına da bağlı. Eğer operasyon sonrası kilo korunmaz, spor ve beslenmeye dikkat edilmezse, zamanla yeniden yağ birikimi olabiliyor.

Ameliyatsız yöntemlerde ise etki daha sınırlı. Dolgu veya enerji bazlı işlemler genelde 12–18 ay kadar etkili oluyor. Cerrahi liposuction veya lazer lipoliz gibi işlemlerde ise alınan yağ hücreleri geri gelmiyor, bu da uzun vadeli sonuç sağlıyor.

Benim için en önemli şey doğallığı bozmadan kalıcılık sağlamak. Estetikte “bir kere yaptır, uzun süre keyfini çıkar” mantığı bana en uygun olanı gibi geliyor.

Sizce bu işlemi bir kez yaptırmak yeterli mi, yoksa birkaç yıl sonra yenileme ihtiyacı doğuyor mu?

Ben 3 yıl önce yaptırdım, hâlâ aynı formdayım. Kilo almadığın sürece sonuç kalıcı. Düzenli yürüyüş çok işe yarıyor.

Oyla 0
Benimki lazer lipolizdi, 2 yıldır gayet iyi durumda. Kilo değişikliği olursa fark ediyor ama genel olarak kalıcı diyebilirim.

Oyla 0
Cerrahi bacak estetiği uzun vadede kalıcı sonuç verir. Ben 4 yıl önce oldum, hâlâ aynı şekil duruyor. Yaşam tarzını korumak en önemli etken.

Oyla 0
Çözüm
Geri
Üst Alt