Bepanthen, Bemiks ve Evigen Ampulleri Şampuana Karıştırmak Doğru Mu?

Nihal K.

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda sosyal medya platformlarında, Bepanten, Bemiks ve Evigen ampüllerinin şampuana karıştırılarak kullanıldığına dair birçok paylaşım dikkatimi çekti. Bu ürünlerin saç bakımında kullanımı hakkında öneriler ve kişisel deneyimler paylaşılıyor. Ancak, bu ampülleri şampuana ekleyip kullanmanın doğru olup olmadığı konusunda kesin bir bilgi bulmak oldukça zor.

Birçok kişi, bu karışımın saç dökülmesini engellediğini, saçı besleyip güçlendirdiğini ve sağlıklı uzamasına yardımcı olduğunu iddia ediyor. Ancak, bu tür uygulamaların bilimsel açıdan ne kadar doğru olduğu ve güvenli olup olmadığı hakkında net bir bilgi yok. Bu nedenle, bu konuda uzman görüşlerine veya deneyimlere ihtiyacım var.

Bepanthen, Bemiks ve Evigen Ampüllerinin Şampuana Karıştırılması:​

• Bepanthen: Genellikle cilt bakımında kullanılan bir ürün olup, saçı nemlendirip güçlendirdiği iddia ediliyor.
  • Bemiks: Vitamin B kompleksini içerdiği için saç sağlığını desteklediği söyleniyor.
  • Evigen: E vitamini içeriğiyle saçların beslenmesine yardımcı olabileceği belirtiliyor.
Ancak, bu ürünlerin şampuana karıştırılmasının uzun vadede nasıl etkiler yaratacağı konusunda herhangi bir bilimsel kanıt yok. Ayrıca, her bireyin cilt yapısı ve saç tipi farklı olduğundan, bu ürünlerin bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara yol açması olası.

Bu konuda deneyimi olan ya da uzman bir görüş paylaşabilecek birisi varsa, yorumlarını bekliyorum. Bu tür uygulamaların güvenli ve etkili olup olmadığı konusunda fikir sahibi olmak önemli.

Merhaba,
Ben bu Bepanthen + Bemiks + Evigen karışımını yaklaşık 2 yıl önce düzenli kullandım, haftada 2 kez uyguluyordum. Şampuana doğrudan değil de, bir kaseye günlük kadar şampuan döküp içine 1’er ampul karıştırarak hazırlıyordum. O şekilde hem taze karışım oluyor hem de bozulma riski azalıyor diye düşünmüştüm.

İlk 1-2 ayda saçlarımda gerçekten yumuşama ve parlaklık fark ettim. Dökülme azaldı demem biraz zor ama saç derimdeki kuruluk ve kaşıntı kayboldu. Bepanthen’in nemlendirici etkisi baya iyi geliyor sanırım.
Ama sonradan saçlarım biraz fazla yağlanmaya başladı, o yüzden sıklığını azalttım. Alerjik bir tepki yaşamadım ama çok hassas cilt yapısına sahip olanlar öncesinde yama testi yapmalı bence.

Kısacası: kısa vadede etkili, ama uzun vadede saç derisinin verdiği tepkiye dikkat etmek gerekiyor.

Oyla 0
Selam,
Ben de bu karışımı çok gördüm sosyal medyada ama kullanmaya cesaret edemedim. Dermatoloğuma sormuştum, bana “Bu ürünler cilt için üretilmiş ampuller, saç derisinde her zaman aynı etkiyi göstermeyebilir. Özellikle Bemiks bazı kişilerde kızarıklık, kaşıntı yapabiliyor” demişti.

Bepanthen tek başına nemlendirici olarak işe yarayabilir belki ama karışım hâlinde şampuana ekleyip uzun süre bekletmek ürünlerin yapısını bozabilir dedi.

O yüzden eğer deneyeceksen bence tek kullanımlık ölçülerle ve kısa sürede tüketilecek şekilde hazırla. Ayrıca ilk birkaç uygulamada dikkatli gözlemle; eğer saç derisinde tahriş ya da döküntü olursa hemen bırak derim.

Ben şimdilik doğal içerikli şampuanlara yöneldim ama gelişmeleri merakla takip ediyorum. Umarım sende işe yarar ama mutlaka kontrollü dene 🌿

Oyla 0
Geri
Üst Alt