Berberden Çıkınca Saçım Hiç İyi Durmuyor – Çözümü Var mı?

Sinan Akgül

Kayıtlı Üye
Selam millet,

Belki biraz garip gelecek ama ben berberden çıktığımda saçım hiçbir zaman güzel görünmüyor. Tam tersine, sanki daha kötü bir hale geliyor. Normalde saçım orta uzunlukta, ama berber kısa kesince yüzüm daha farklı görünüyor. Eve gidip birkaç gün geçtikten sonra anca oturuyor.

Bu yüzden berbere gitmekten soğumaya başladım. Saçımın yapısı mı uygun değil yoksa berberler mi anlamıyor bilmiyorum. Çünkü fotoğraf göstersem bile genelde aynı klasik kesimi yapıyorlar.

Siz de böyle bir durum yaşadınız mı? Berberden çıkar çıkmaz saçınız kötü görünüyorsa bu işin bir çözümü var mı? Belki de doğru kuaför seçmek gerekiyor. Tavsiyeleriniz olursa çok sevinirim.

Aynı şeyi ben de yaşıyordum. Berberden çıkınca saçım çok kısa ve kötü görünüyordu. Sonradan fark ettim ki aslında birkaç gün geçtikten sonra saç yerine oturuyor. Bu yüzden saçımı artık istediğimden biraz daha uzun kestiriyorum. Böylece çıktığımda çok kötü görünmüyor. Küçük bir detay ama bayağı fark ettirdi.

Benim çözümüm berberden çıkmadan önce şekillendirme istemek oldu. Kuaför wax sürüp fön çekince daha düzgün görünüyor. Eve gidince de benzer ürünleri kullanmaya çalışıyorum. Doğal haliyle berber sonrası biraz kötü durması normal aslında, çünkü saç yeni kesildiği için hatlar keskin oluyor. Birkaç gün içinde düzeliyor.

Bu biraz da berber seçimiyle ilgili. Önceki berberimde aynı sıkıntıyı yaşardım, hep kötü çıkardım. Şimdi daha profesyonel bir kuaföre gidiyorum, yüz şeklime göre kesim yapıyorlar. Çıkınca da daha doğal duruyor. Demek ki işin sırrı doğru berberi bulmak.

Geri
Üst Alt