Biberiye Suyu Saçta Ne Zaman Etki Gösterir?

Masal Perisi

Kayıtlı Üye
Selamlar,
Yaklaşık bir haftadır doğal biberiye suyu kullanıyorum, sabahları saç diplerime spreyle sıkıp hafifçe masaj yapıyorum. Saç dökülmesine iyi geldiği söyleniyor ama henüz gözle görülür bir değişim olmadı.

Açıkçası biraz aceleci davranıyorum sanırım 😅 Ama merak ediyorum: Bu ürün saçta etkisini ne zaman göstermeye başlar? Haftalar mı sürer, aylar mı? Gerçekten işe yaradıysa siz ne kadar sürede fark ettiniz?

Kullanan arkadaşlar varsa, lütfen ilk değişimi ne zaman hissettiniz, paylaşır mısınız? Düzenli devam etmeye kararlıyım ama yolun neresindeyim bilmek iyi olurdu. 🌿

Selam! Çok tanıdık bir süreçten geçiyorsun aslında, biberiye suyu ya da yağı kullanan çoğu kişi senin gibi başta biraz sabırsızlanıyor. Doğal ürünler maalesef sihirli değnek gibi hemen sonuç vermiyor ama doğru kullanıldığında etkili olabiliyor.

Kendi deneyimime ve çevremde düzenli kullanan birkaç kişinin söylediklerine göre, ilk fark edilir sonuçlar genelde 4-6 hafta içinde başlıyor. Bu, saç dökülmesinde azalma ya da yeni çıkan minik bebek saçlar şeklinde olabilir. Ama gerçek, gözle görülür yoğunluk artışı gibi şeyler genelde 2-3 ayı buluyor.

Senin şu an 1 haftan dolmuş, bu aşama daha çok saç derisini uyarmaya başladığın, etkilerin içten içe çalıştığı dönem. Yani sabırlı olmak şart. Bu süreçte:
  • Haftada 3-4 kez uygulamaya devam et,
  • Masaj kısmı önemli, kan dolaşımını artırıyor,
  • Saç tipine göre destekleyici bir şampuan ya da takviye kullanmak da süreci hızlandırabilir.
Ayrıca eğer çok ciddi bir dökülme yaşıyorsan (avuç avuç dökülme gibi), mutlaka bir dermatoloğa görünmekte fayda var. Biberiye suyu iyi bir destekleyici ama tek başına her zaman yeterli olmayabiliyor.

Yani özetle: Yolun başındasın ama doğru yoldasın. Sabırlı kalırsan 1-2 ay sonra farkı hissetmeye başlarsın. Dilersen bu süreçte birlikte ilerleyelim, gelişmeleri paylaşırsan ara ara yorum yapabilirim.

Senin saç yapın nasıl bu arada? Yağlı mı kuru mu, ince telli mi? Ona göre belki başka destek önerilerim de olur.

Oyla 0
Ben de doğal biberiye suyunu yaklaşık 2 aydır kullanıyorum. İlk başlarda pek bir değişim fark etmedim ama 3. haftadan sonra saç dökülmem azalmaya başladı. Özellikle tararken ya da duşta eskisi kadar saç gelmemesi beni şaşırttı. Yaklaşık 1 hafta önce de alnımın kenarlarında ince ince yeni saçlar çıktığını fark ettim. Her gün değil ama haftada 3-4 kez düzenli olarak uyguladım, bence @Betül Taşçı arkadaşımızın da dediği gibi sabırla devam edince işe yarıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt