Biberiye Suyu Sadece Saç İçin mi? Cilde de Sürülür mü, Deneyen Var mı?

Ece Saygın

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Bir süredir biberiye suyunu saç dökülmesi için kullanıyorum ve gerçekten saç derisinde ferahlatıcı, canlandırıcı bir etkisi olduğunu hissediyorum. Ama geçen gün aklıma takılan bir konu oldu:
Bu ürün sadece saç için mi kullanılmalı, yoksa ciltte de uygulanabilir mi?

İnternette biraz araştırdım, bazı kişiler sivilceler için yüzlerine uyguladığını yazmış ama açık ve net bir bilgiye ulaşamadım. Benim cildim oldukça hassas, o yüzden kafama göre denemek istemiyorum.
Biberiye suyunun antiseptik ve arındırıcı özellikleri olduğunu biliyorum ama cilde doğrudan sürmek güvenli mi, yoksa önce seyreltilmesi mi gerekiyor?

Eğer aranızda aynı ürünü hem saçta hem ciltte kullanan varsa, nasıl uyguladığınızı, ne gibi sonuçlar aldığınızı paylaşırsanız çok sevinirim.
Ciltte tahrişe neden oluyor mu, yoksa sakinleştirici etkisi mi var? Tek ürünle farklı alanlarda fayda görmek çok güzel olurdu ama önce emin olmak istiyorum.

Tecrübelerinizi duymak benim için çok değerli. Şimdiden teşekkür ederim 🌿

Merhaba,
Ben biberiye suyunu hem saçımda hem yüzümde kullanıyorum ama yüzüm için mutlaka seyreltiyorum. Yarım çay bardağı içme suyuna bir tatlı kaşığı kadar biberiye suyu ekleyip pamukla sivilceli bölgelere nazikçe tampon yapıyorum. Özellikle regl öncesi çıkan küçük iltihaplı sivilceler için iyi geldi bende.

Ama şunu da söyleyeyim, ilk kez uygulayacaksan mutlaka küçük bir alanda test et, çünkü doğal da olsa tahriş edebilir. Benim cildim çok hassas değil ama yine de her gün değil, 2-3 günde bir uyguluyorum.

Oyla 0
Selam!
Ben de saç için kullanıyorum, çok memnunum ama yüzümde denediğimde kızarıklık yaptı. Cildim aşırı hassas, hele yanak bölgem hemen tepkime veriyor. Sivilceye iyi gelir diye umutla denemiştim ama bana uymadı.

Belki karma ya da yağlı ciltlerde daha iyi sonuç verir. Senin cildin hassassa bence direkt uygulama, ya da çok çok seyrelterek dene. Bir de göz çevresine hiç yaklaştırma derim, ben orada biraz yanma hissetmiştim.

Oyla 0
Geri
Üst Alt