Bioblas Bitkisel Şampuanlar Gerçekten İşe Yarıyor Mu Yoksa Pazarlama Mı?

Samyeli

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda ben de bitkisel şampuan furyasına kapıldım ama kafam karışık 😅 Özellikle Bioblas markası her yerde “bitkisel”, “doğal içerikli”, “neredeyse kimyasal içermez” gibi tanımlarla pazarlanıyor. İnce telli, çabuk kırılan, aynı zamanda da dökülme sorunu yaşayan saçım için “acaba gerçekten işe yarar mı?” diye uzun uzun araştırdım, sonra bir kaç farklı çeşidini almaya karar verdim.

Yaklaşık 2 aydır dönüşümlü kullanıyorum (acı biberli olanı, sarımsaklı olanı ve kepeğe karşı olanı denedim). Şunu söyleyebilirim: saçımda ani kötü bir etki görmedim, yani dökülmeyi aniden arttırdı gibi bir durum olmadı. Hatta bazı günler saç diplerim daha hafifmiş gibi hissediyorum. Ama “dökülmem %80 azaldı” diye kesin bir şey söyleyemem.

Açıkçası bazen düşünüyorum: Acı biberli olan gerçekten saç köklerini uyarıyor mu yoksa bu sadece pazarlama mesajı mı? Çünkü etkisini net olarak ölçmek gerçekten zor. Biri bana “ben memnunum, saçım daha canlı görünüyor” derken başka biri “tek farkı kokusu” diyor. Yani herkesin deneyimi çok farklı gibi geliyor.

Bir yandan “doğal içerik iyi” diye düşünürken bir yandan da “bitkisel diye illa iyi olacak diye bir şey yok” diyorum. Bu yüzden tüm Bioblas şampuanları genel olarak nasıl değerlendiriyorsunuz çok merak ediyorum.

Bioblas bitkisel şampuanlar gerçekten işe yarıyor mu yoksa sadece pazarlama mı?

Ben acı biberli olanı kullandım. İlk başta saç derimde hafif bir canlanma hissettim ama dökülmemde büyük bir azalma olmadı. Yine de hafif temizlik hissi veriyor, tamamen boş değil bence.

Ben sarımsaklı olanı denedim. Kokusu güçlü ama saçımı sertleştirdiğini hissettim. Dökülmede büyük bir değişim olmadı ama saç diplerim biraz daha az kaşındı.

Bioblas’ı ben 3–4 aydır kullanıyorum. Etkisi kişiden kişiye değişiyor. Bende dökülmede gözle görülür bir azalma oldu ama bunu sadece şampuana bağlamak zor. Yine de genel olarak memnunum.

Bitkisel içerikli ürünlere güveniyorum ama Bioblas benim saçımda ağır geldi. Özellikle ince telli saçlılar için bazısı fazla olabilir diye düşünüyorum.

Ben dönüşümlü kullanıyorum. Bir kere sadece Bioblas’a bağlı kalmak yerine farklı serilerle denemek saçımı daha dengeli tutmama yardımcı oldu. Pazarlama mesajları var ama fayda da hissettim.

Geri
Üst Alt