Bitki Özlü Saç Serumları Saç Köklerini Güçlendirmede Ne Kadar Başarılı?

Ayşegül Peker

Kayıtlı Üye
Saç dökülmem arttığında ilk olarak vitamin takviyeleri ve doğal yağlar denedim. Fakat son dönemde en çok önerilenlerden biri de bitki özlü saç serumları oldu. İçeriklerinde genellikle biberiye, ısırgan, ginseng, aloe vera ya da yeşil çay gibi özler bulunuyor. Reklamlarda saç köklerini güçlendirdiği, dökülmeyi azalttığı ve yeni saç çıkışını desteklediği söyleniyor. Ama açıkçası bu kadar vaat karşısında kafam biraz karışık.

Bitki özlü serumların avantajı, kimyasal ürünlere göre daha doğal olmaları. Saç derisindeki dolaşımı artırarak köklerin daha iyi beslenmesini sağladıkları söyleniyor. Ayrıca düzenli kullanımda saç tellerini kalınlaştırıp parlaklık verdiği iddia ediliyor. Yine de “tek başına mucize” olup olmadıkları tartışmalı. Çünkü genetik dökülme gibi ciddi sorunlarda tek başına bitkisel içerikler yeterli olmayabiliyor.

Bazı kadınlar bu serumları PRP veya mezoterapi gibi medikal tedavilerle birlikte kullanınca daha iyi sonuç aldıklarını söylüyor. Yani destekleyici bir ürün olarak güçlü olabilir ama tamamen dökülmeyi durdurmasını beklemek hayal kırıklığı yaratabilir.

Benim sorum şu: Bitki özlü saç serumlarını uzun süre kullananlar gerçekten saç köklerinde güçlenme ve dökülmede azalma gördü mü, yoksa sadece saçı daha canlı göstermeye mi yarıyor?

Biberiye özlü bir serum kullandım. İlk 2 ay pek fark etmedim ama 3. aydan sonra saç dökülmem ciddi şekilde azaldı. Yeni saç çıkışı çok olmadı ama saç tellerim daha kalınlaştı. Düzenli kullanım gerçekten şart.

Oyla 0
Isırgan özlü serum denedim. Saçımda parlaklık ve canlılık hemen fark edildi ama köklerde güçlenme için en az 4-5 ay kullandım. Sonrasında dökülmem belirgin şekilde azaldı. Sabır isteyen bir süreç.

Oyla 0
Benim genetik dökülmem olduğu için tek başına serum yeterli olmadı. Ama PRP tedavisiyle birlikte kullandım ve çok daha iyi sonuç aldım. Saçım daha güçlü çıktı, dökülme neredeyse yarı yarıya azaldı.

Oyla 0
Aloe vera bazlı serum kullandım. Saç derimdeki kaşıntıyı ve kuruluğu geçirdi, bu bile benim için büyük artı oldu. Saç tellerim de daha az kırılıyor. Dolayısıyla kökten uca bir iyileşme hissettim.

Oyla 0
Ben bitki özlü serumları destekleyici bakım olarak görüyorum. Tek başına dökülmeyi tamamen durdurmadı ama saçımı çok daha sağlıklı ve canlı gösterdi. Özellikle işlem görmüş saçlarda onarıcı etkisini fark ettim.

Oyla 0
Geri
Üst Alt