Botoks Sonrası Şişlik ve Morarma Normal Mi?

Serra Gürel

Kayıtlı Üye
Botoks yaptırmayı uzun zamandır düşünüyorum ama internette gördüğüm bazı fotoğraflar açıkçası gözümü korkutuyor. Kimi “hiç şişlik olmadı” diyor, kimi de “göz kapağım morardı, üç gün dışarı çıkamadım” diye anlatıyor. Cildim ince ve damarlarım yüzeye yakın olduğu için morarma ihtimali beni endişelendiriyor.

Doktorlar genelde bunun normal olduğunu, iğne giriş yerinde hafif morarma ya da ödem oluşabileceğini söylüyor. Ama “geçici” dedikleri şey tam olarak kaç gün sürüyor, emin değilim.

Bir yandan doğal görünüm istiyorum, bir yandan da yüzümün günlerce mor kalması fikri beni geriyor. Botoks yaptıranların bu süreci nasıl atlattığını merak ediyorum.

Sizce botoks sonrası şişlik ve morarma gerçekten normal mi, yoksa işlemde bir hata belirtisi olabilir mi?

Çözüm
Bazı kliniklerde iğne ucu kalın olduğu için morarma biraz fazla olabiliyor. Ben farklı iki yerde botoks yaptırdım, birinde hiç morluk olmadı, diğerinde hafif şişlik yaşadım. Doktorun tekniği çok fark ediyor.
Hafif morarma ya da şişlik neredeyse herkeste oluyor. Benim alnımda minik mor noktalar oluşmuştu ama üçüncü gün tamamen geçti. Buz uygulaması çok işe yarıyor. Panik yapmadan beklemek gerek, geçici bir durum.

Oyla 0
Cilt altı damar yapısı ince olanlarda morarma daha belirgin oluyor. İşlemden önce kan sulandırıcı almadıysan sorun olmaz. Ben ertesi gün makyajla rahatça kapatabilmiştim. Kalıcı bir şey değil.

Oyla 0
Bazı kliniklerde iğne ucu kalın olduğu için morarma biraz fazla olabiliyor. Ben farklı iki yerde botoks yaptırdım, birinde hiç morluk olmadı, diğerinde hafif şişlik yaşadım. Doktorun tekniği çok fark ediyor.

Oyla 0
Çözüm
Şişlik çoğu zaman enjeksiyonun verdiği geçici ödem. İlk 24 saat içinde belirgin olur, sonra hızla azalır. Soğuk kompres yapmak ve cilde dokunmamak yeterli. Cilt yapısına göre değişiyor ama genelde kısa sürüyor.

Oyla 0
Morarma bende de olmuştu, özellikle kaş arasında. Dördüncü gün tamamen geçmişti. O kadar korkulacak bir şey değil ama önemli olan işlemi yapan kişinin elinin hafif olması. Doktor seçimi bu noktada her şeyi değiştiriyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt