Bu Sezon Hangi Saç Stilleri Daha Genç Gösteriyor?

Hülya Demirtaş

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saçımı nasıl kullandığımın yüz ifademi ne kadar etkilediğini daha çok fark etmeye başladım. Bazı günler aynaya baktığımda daha dinç ve enerjik dururken, bazı günler olduğumdan daha yorgun göründüğümü hissediyorum. Makyaj yapmasam bile saçım güzelse kendimi daha toparlanmış hissediyorum. Bu da ister istemez “Demek ki saç stili gerçekten genç gösteriyor” dedirtiyor.

Bu sezon etrafa baktığımda çok sert, fazla şekillendirilmiş modellerden uzaklaşıldığını görüyorum. Daha yumuşak geçişler, doğal dokular ve yüzü çerçeveleyen kesimler dikkatimi çekiyor. Ama hangisi gerçekten genç gösteriyor, hangisi sadece trend olduğu için öyleymiş gibi duruyor ayırt etmek zor. Bir başkasında genç duran model, bende tam tersi etki yaratabilir gibi geliyor.

Yaşla birlikte yüz hatları da değişiyor, bunu kabul ediyorum. Ama bu, daha sıkıcı ya da risksiz modellere mahkûm olmak anlamına gelmemeli bence. Küçük dokunuşlarla daha taze bir görünüm yakalamak mümkün mü, yoksa bu tamamen algı meselesi mi emin değilim. Deneyenlerin gerçek yorumlarını duymak daha güven verici olur.

Bu sezon hangi saç stillerinin gerçekten daha genç bir görünüm kattığını düşünüyorsunuz, deneyip fark gören oldu mu?

Ben bu sezon yumuşak katlı ve omuz hizası kesimlerin daha genç gösterdiğini düşünüyorum. Çok keskin hatlar yüzü sertleştiriyor. Daha doğal duran modeller yüzdeki ifadeyi yumuşatıyor.

Oyla 0
Perçem ve yüz çevresine verilen hafif katlar bence ciddi fark yaratıyor. Ben küçük bir değişiklik yaptım ama yüzüm daha aydınlık göründü. Büyük kesimler şart değilmiş.

Oyla 0
Doğal dalgalar kesinlikle daha genç bir hava veriyor. Aşırı düz ve sert saçlar beni daha yorgun gösteriyordu. Saçın kendi dokusunu ön plana çıkarınca farkı net gördüm.

Oyla 0
Ben kısa ama yumuşak kesimlerin genç gösterdiğini düşünüyorum. Çok maskülen olmayan, biraz hareketli modeller daha enerjik duruyor. Sert kısa saçlar herkese iyi gelmiyor.

Oyla 0
Bence en genç gösteren şey saçın “zorlanmamış” durması. Trend olsun diye aşırı şekillendirme yapınca tam tersi etki oluyor. Doğal, hafif ve yüzle uyumlu saçlar her zaman daha genç duruyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt