Bursa’da Saç Dökülmesine Çözüm Bulan Bir Dermatolog Önerisi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Burcu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Burcu

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Bursa’da yaşayan biri olarak saç dökülmesiyle uzun süredir mücadele ediyorum. Saçlarım özellikle tepe kısmından dökülmeye başladı ve her geçen gün daha fazla incelemeye başladım. İki farklı dermatologa gittim, biri PRP tedavisi önerdi, diğeri mezoterapi yapmamı söyledi. Ancak birkaç seans sonrasında hiç bir fark görmedim. Hatta bazı günler dökülme biraz daha hızlandı gibi hissediyorum.

Daha önce denediğim tedavi ve yöntemlerden hiçbir sonuç alamadım ve artık başka bir çözüm arayışına girdim. Saç dökülmesi konusunda gerçekten etkili bir tedavi yöntemiyle sonuç alan, Bursa’da güvenebileceğim bir dermatolog öneren var mı? Ya da saç dökülmesiyle ilgili başka önerisi olan varsa, hepsine açığım.

Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum. Yardımlarınız gerçekten çok kıymetli!

Teşekkürler!

Selam hemşerim 🙋‍♂️ Ben de Bursa'da yaşıyorum ve neredeyse 5 yıldır tepe bölgesi dökülmesiyle uğraşıyorum. PRP ve mezoterapi bende de işe yaramadı, hatta cildim daha da hassaslaştı. Ama geçen sene Özel Medicabil Hastanesi’ndeki Dr. G. ile tanıştım. Beni saç analizine aldı, DHT blokerli ürünlere başladık ve özellikle dermaroller ile birlikte topikal solüsyonlar kullanmaya başladım. Yaklaşık 4-5 ay sonra fark edilir bir toparlanma oldu. Mucize değil tabii ama ciddi azalma sağladı dökülmede. Tavsiye ederim, randevu alırken biraz bekleyebilirsin ama ilgili biri.

Canım çok geçmiş olsun, yazdıkların bana o kadar tanıdık geldi ki… Ben de senin gibi dökülmenin çok arttığı dönemde PRP’ye baya umut bağlamıştım ama hiçbir işe yaramadı. Psikolojik olarak da yıpratıyor insanı. Bursa’da ben Acıbadem’de bir uzmana gitmiştim, ama açık söyleyeyim en büyük farkı kendim araştırıp bulduğum “kapsül + şampuan + sabırlı rutin” yaptı. Özellikle çinko, biotin ve saw palmetto içeren takviyeler kullanmaya başladım, dökülme yarı yarıya azaldı. Bir de mümkünse stres yönetimini de ihmal etme. Saç bazen içten toparlanıyor.

Geri
Üst Alt