Burun Revizyonu Ameliyatı Zor Mu, İyileşme Süreci İlkine Göre Farklı Mı?

Ümran Erdal

Kayıtlı Üye
İlk burun ameliyatımı yaptırmadan önce ne kadar heyecanlıysam, ikinci bir ameliyat fikri o kadar tedirgin edici geliyor. Revizyon kelimesini duyduğumda bile “acaba bu sefer daha mı zor olur?” diye düşünmeden edemiyorum. Çünkü herkes “ikinci ameliyat daha hassas, daha teknik” diyor. Peki gerçekten öyle mi?

Doktorların anlattıklarına göre revizyon ameliyatı, ilkine göre gerçekten daha dikkatli planlama gerektiriyor. Çünkü ilk ameliyat sonrası burun iç dokusu inceliyor, kıkırdak rezervi azalıyor ve bazen burun desteği zayıflayabiliyor. Bu da cerraha daha fazla sorumluluk yüklüyor. Ancak bu “daha riskli” anlamına gelmiyor. Tam tersine, doğru ellerde yapıldığında sonuç çok daha tatmin edici olabiliyormuş.

İyileşme süreci ise genellikle ilk ameliyata göre daha konforlu geçiyor. Çünkü ikinci ameliyatta dokular zaten bir miktar açılmış oluyor ve vücut bu sürece alışkın hale geliyor. Şişlik ve morluk daha az görülüyor, ödem daha hızlı iniyor. Yine de burnun tam olarak oturması 6 ila 12 ayı bulabiliyor. İlk haftalarda burun ucunda sertlik hissi, nefes alırken hafif baskı olması normal kabul ediliyor.

Benim gözlemim şu: Revizyon ameliyatı teknik olarak zor ama hasta açısından ilkine göre daha tahmin edilebilir bir süreç. Çünkü artık neyle karşılaşacağını biliyorsun, vücudun da bu süreci tanıyor.

Sizce ikinci ameliyat gerçekten korkulacak kadar karmaşık mı, yoksa doğru planlamayla ilkinden bile daha rahat geçer mi?

Ben revizyon ameliyatımı ilkine göre çok daha rahat geçirdim. Şişlik azdı, morluk neredeyse hiç olmadı. Doktorum çok dikkatli çalıştı, bu yüzden toparlanmam kısa sürdü.

Oyla 0
İlk ameliyatımda günlerce morlukla dolaşmıştım ama revizyonda neredeyse hiç olmadı. Üçüncü haftada burnumun şekli belirginleşmişti. Teknik zor ama hasta için süreç kolay.

Oyla 0
Revizyon ameliyatı daha dikkatli yapılması gereken bir operasyon ama iyileşme süreci genelde daha rahat. Benim ödemim bir haftada indi, ikinci ayda doğal görünümüne kavuştu.

Oyla 0
Çözüm
İlk ameliyatım çok yorucuydu ama revizyon şaşırtıcı şekilde hafif geçti. Sadece burun ucunda hafif sertlik vardı, o da kısa sürede geçti. Gerçekten düşündüğüm kadar zor değilmiş.

Oyla 0
Ben ikinci ameliyata girerken çok stresliydim ama ilkine göre daha konforluydu. Ağrı çok azdı, nefes alışım bile ilkine göre daha rahattı. Süreç korktuğumdan kolay geçti.

Oyla 0
Geri
Üst Alt