Cilt Gençleştirme İşlemlerinde Sonuçlar Ne Zaman Görülür?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bensu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bensu

Kayıtlı Üye
Cildimde son dönemlerde yorgunluk ve matlık hissediyorum. Kremlerle toparlanmadığı için artık profesyonel bir destek almayı düşünmeye başladım. Cilt gençleştirme işlemleriyle ilgili araştırma yaptım ama herkes farklı bir şey söylüyor. Kimi “ilk seanstan sonra bile fark ediliyor” diyor, kimi “en az üç ay beklemen gerek” diye uyarıyor. Gerçekten hangisine inanacağımı bilemedim.

Lazer, PRP, mezoterapi ya da altın iğne gibi yöntemlerin hepsi “cilt yenileme” başlığı altında geçiyor ama etkileri farklıymış. Bazılarında sonuç hemen görünürken, bazılarında hücre yenilenmesi zaman alıyormuş. Ben sabırsız bir insanım, ama gereksiz beklentiye girmek de istemem. Sonuç görmek için haftalarca beklemek gerekiyorsa, en azından buna hazırlıklı olayım istiyorum.

Cildim hassas olduğu için işlem sonrası dönemi de göz önünde bulundurmak istiyorum. Sizce cilt gençleştirme işlemleri sonrasında fark edilir sonuçlar ne kadar sürede ortaya çıkar?

Genellikle ilk etki birkaç gün içinde cildin parlaklaşmasıyla fark ediliyor ama kalıcı yenilenme için biraz zaman gerekiyor. PRP ve mezoterapi gibi işlemler hücre yenilenmesini tetiklediği için 3–4 haftadan sonra asıl sonuç ortaya çıkıyor.

Oyla 0
Lazer uygulamasında sonuç daha hızlı görülüyor ama tam yenilenme için birden fazla seans şart. Ben altın iğne yaptırdım, ikinci haftada cilt tonu eşitlendi. En net farkı bir ay sonra gördüm.

Oyla 0
Cilt gençleştirme sabır isteyen bir süreç. İlk seanstan sonra tazelenme hissediliyor ama kolajen üretimi yavaş gerçekleştiği için asıl fark birkaç ayda oturuyor. Kademeli ilerlemek daha doğal sonuç veriyor.

Oyla 0
Ben mezoterapi yaptırdım, üçüncü seansta gerçekten ciddi fark gördüm. Yüzüm daha canlı ve nemli görünüyordu. İlk seans sonrası hafif bir tazelik hissi olsa da sabırlı olmak gerekiyor, çünkü süreç birikimli işliyor.

Oyla 0
Bazı işlemler hemen etki gösteriyor, bazıları kademeli ilerliyor. Lazerle cilt yenilemede bile sonucun tam oturması birkaç hafta sürüyor. Cilt döngüsüne zaman tanımak en sağlıklısı. Acele etmemek gerekiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt