Cilt Tipine Göre Makyaj Ürünü Seçmek Gerçekten Bu Kadar Önemli mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Linda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Linda

Kayıtlı Üye
Eskiden cilt tipine göre ürün seçmenin çok da önemli olmadığını düşünürdüm. “İyi ürün iyidir” diye bakardım. Ama zamanla aynı ürünün başkasında harika durup bende kötü görünmesi kafamı kurcalamaya başladı. O noktada cilt tipi meselesini daha ciddiye almaya başladım.

Yağlı ciltte parlama yapan bir ürün, kuru ciltte pul pul durabiliyor. Karma ciltlerde ise ürün bir bölgede iyi dururken başka bir bölgede dağılıyor. Bunları yaşadıkça, cilt tipine uygun ürün seçmenin sadece pazarlama lafı olmadığını fark ettim.

Ayrıca cilt tipi mevsime göre bile değişebiliyor. Yazın yağlı hissettiğim cildim kışın kuruyabiliyor. Bu da aynı ürünün yıl boyunca aynı sonucu vermemesine neden oluyor. Bu yüzden ürün seçerken tek bir kalıba girmek zorlaşıyor.

Cilt tipine göre makyaj ürünü seçmek gerçekten bu kadar belirleyici mi?

Kesinlikle çok önemli. Ben yağlı cildime uygun olmayan fondöten kullandığımda makyajım iki saat bile dayanmıyor. Uygun ürüne geçince fark inanılmaz oldu.

Oyla 0
Cilt tipi sadece yağlı-kuru değil. Hassasiyet, nem dengesi, gözenek durumu da önemli. Bunları göz ardı edince en iyi ürün bile kötü durabiliyor.

Oyla 0
Ben cilt tipime uygun ürünleri kullanmaya başlayınca makyajım daha doğal durdu. Eskiden ürünle değil cildimle kavga ediyormuşum gibi hissediyordum.

Oyla 0
Aynı ürün yazın başka, kışın başka duruyor. Mevsime göre ürün değiştirmek gerektiğini sonradan öğrendim.

Oyla 0
Cilt tipini doğru tanımak makyajı kolaylaştırıyor. Yanlış ürünle uğraşmak yerine doğru ürünü bulmak çok daha rahat.

Oyla 0
Geri
Üst Alt