Çinko–Demir Kullanan Erkekler, Saç Dökülmesinde Gerçekten Faydasını Gördünüz Mü?

Süleyman

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesi için takviye araştırırken en çok karşıma çıkan ikili çinko ve demir oldu. Özellikle “eksiklik varsa dökülme artar” deniyor ama işin pratikte nasıl olduğu pek net değil. Ben de bu yüzden kafamda soru işaretleriyle kaldım. Gerçekten faydasını gören var mı, yoksa bu da fazla abartılan bir konu mu merak ediyorum.

Demir genelde kadınlarla anılıyor ama erkeklerde de eksik olabildiğini öğrendim. Çinko ise testosteron, bağışıklık ve saçla ilişkilendiriliyor. Mantık olarak bakınca saç için önemli gibi duruyorlar ama herkesin bünyesi farklı. Eksiklik olmadan kullanmanın faydası var mı, yoksa gereksiz mi, bunu ayırt etmek zor.

Bir de birlikte kullanınca mide sorunları yaşayanlar olduğunu duydum. Doz meselesi de önemli gibi. “Azı karar, çoğu zarar” durumu burada da geçerli olabilir. Kan tahlili yaptırmadan kullanmak ne kadar doğru, bunu sorguluyorum. Çünkü saç dökülmesi durmadığı gibi başka sorunlar çıkması da mümkün.

Bu yüzden teoriden çok deneyim önemli. Kullananların gerçekten dökülmede azalma görüp görmediğini bilmek istiyorum.

Çinko ve demir takviyesi kullanan erkekler, saç dökülmesinde gerçekten fark gördünüz mü?

Ben kan tahlilinde çinko eksikliği çıkınca kullanmaya başladım. Yaklaşık iki ay sonra dökülme azaldı. Tamamen durmadı ama fark edilir bir rahatlama oldu. Eksiklik varsa işe yarıyor bence.

Oyla 0
Demiri kendi kendime kullanmıştım, hiçbir faydasını görmedim. Sonradan öğrendim ki demir eksikliğim yokmuş. Hatta mide sorunları yaşadım. Bu iş tahlilsiz yapılmamalı.

Oyla 0
Çinko tek başına bende olumlu etki yaptı. Saç daha güçlü hissettirdi ama mucize olmadı. Dökülme azaldı ama tamamen bitmedi. Destek olarak mantıklı.

Oyla 0
Ben çinko–demiri birlikte kullandım ama düzensiz. Açıkçası net bir fark göremedim. Düzenli ve bilinçli kullanmadan sonuç beklemek zor olabilir.

Oyla 0
Eksiklik varsa çok faydalı ama yoksa hiçbir anlamı yok. Bence en büyük hata herkesin aynı takviyeyi alması. Saç dökülmesinde sebep neyse ona göre ilerlemek gerekiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt