Clear Şampuan Saç Derisini Kurutuyor Mu, Uzun Vadede Sorun Yaratır Mı?

Nisa Tandoğan

Kayıtlı Üye
Clear benim için hep “kepek varsa kullanılır” kategorisinde olan bir şampuandı. Kepek sorunum çok yoğun olmasa da zaman zaman saç derimde kaşıntı ve pullanma oluyor. Bu yüzden Clear’ı denemek istedim ama içimde hep bir tereddüt vardı: Acaba saç derisini fazla mı kurutuyor, uzun vadede daha büyük sorunlara mı yol açıyor?

Yaklaşık bir aydır düzenli kullanıyorum. İlk yıkamalarda saç derimde ciddi bir ferahlık hissettim. Kaşıntı azaldı, saç diplerim daha temiz ve rahat gibiydi. Bu yönüyle gerçekten işe yarıyor. Ama birkaç hafta sonra saç derimde hafif bir gerginlik ve kuruluk hissi oluşmaya başladı. Kepek yok ama sanki derim daha hassas hale gelmiş gibi.

Saçlarım normalde çok kuru değildir ama Clear kullandığım günlerde uçlarım biraz daha sertleşiyor. Kremle dengelemeye çalışıyorum ama yine de “uzun vadede saç derisini yoruyor mu?” sorusu kafamda dönüp duruyor. Bir yandan kepeği ve kaşıntıyı kontrol altına alması çok iyi, bir yandan da sürekli kullanmanın doğru olup olmadığından emin değilim.

Belki de bu tarz şampuanlar sürekli değil, dönemsel kullanılmalı ama bunu netleştirmek istiyorum. Özellikle uzun süre kullanan kadınların deneyimleri benim için çok önemli.

Clear şampuan saç derisini gerçekten kurutuyor mu, yoksa doğru kullanıldığında uzun vadede sorun yaratmıyor mu?

Ben Clear’ı yıllardır arada bir kullanıyorum. Sürekli kullandığımda saç derimde kuruluk ve gerginlik hissi oluşuyor. Ama kaşıntı ya da kepek başladığında birkaç yıkama kullanınca gerçekten rahatlatıyor. Bana göre sürekli değil, dönemsel kullanım için daha uygun.

Saç derim zaten kuru olduğu için Clear bana biraz ağır geldi. Kepeği azalttı ama kuruluk hissini artırdı. O yüzden bıraktım. Yağlı saç derisi olan arkadaşım ise çok memnun, demek ki saç derisi tipine göre değişiyor.

Dermatoloğum kepek şampuanlarının uzun süre aralıksız kullanılmaması gerektiğini söylemişti. Ben Clear’ı haftada 1–2 kez kullanıyorum, diğer günler daha nazik bir şampuana geçiyorum. Bu şekilde kuruluk yaşamadan faydasını görüyorum.

Bende ilk başta çok iyi geldi ama bir süre sonra saç derim hassaslaştı. Ara verince düzeldi. Yani işe yarıyor ama dozu ve sıklığı önemli. Sürekli kullanıma uygun değil bence.

Yağlı saç derim var ve Clear bende kuruluk yapmadı. Aksine saç diplerim daha dengeli oldu. Uzun süredir dönüşümlü kullanıyorum, şu ana kadar olumsuz bir etki yaşamadım.

Geri
Üst Alt