Davines Şampuan Saç Kalitesini Uzun Vadede Gerçekten Artırıyor Mu?

Bilge Nur Kalkan

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır saç bakımında daha doğal, kaliteli içerikli ürünlere yöneliyorum. Özellikle Davines markasını pek çok yerde duydum; “saç kalitesini uzun vadede artırdığı”na dair çok olumlu yorum var. Fakat fiyatları diğer birçok şampuana göre epey yüksek olduğu için almadan önce ciddi düşündüm: “Gerçekten fark yaratıyor mu yoksa sadece iyi bir marka hissi mi veriyor?” diye.

Yaklaşık iki buçuk aydır Davines’in nem ve onarım odaklı şampuanını kullanıyorum. İlk yıkamalarda saçlarım yumuşak ve parlak oldu, bu etkiden memnun kaldım. Zamanla saç tellerim daha canlı ve kontrollü gibi hissettiğim oldu. Özellikle elektriklenme konusunda belirgin bir azalma fark ettim. Ancak “saç kalitesi” kavramı biraz muğlak geliyor bana; saçın daha sağlıklı görünmesi iyi ama gerçekten yapısal iyileşme var mı net söylemek zor.

Bir de ucuz ürünlerle aynı etkiyi alabiliyor muyum diye sorguluyorum. Bazen daha orta fiyatlı doğal içerikli şampuanlarla benzer yumuşaklık yakaladığım oluyordu. O yüzden bu farkın ne kadar “kalıcı” ve ne kadar “misafirlik etkisi” olduğunu anlamaya çalışıyorum. Davines kaliteli hissi veriyor ama gerçekten uzun vadede saçın yapısını güçlendiriyor mu emin olamıyorum.

Bu yüzden kullanan kadınların uzun vadeli deneyimlerini duymak benim için çok değerli.

Davines şampuan saç kalitesini uzun vadede gerçekten artırıyor mu yoksa sadece anlık bakım hissi mi veriyor?

Ben Davines’i yaklaşık beş aydır kullanıyorum ve saçlarım gerçekten daha sağlıklı duruyor gibi. Sadece yumuşaklık değil, kırıklar azaldı ve saç telleri daha güçlü hissettiriyor. Fiyatı yüksek ama uzun vadede etkisini gördüm, benim için değerli oldu.

Saçlarım ince telli ve çabuk sönüyor. Davines kullandığımda elektriklenme azaldı ama parlaklık ile kalite hissi ilk aylardaki gibi kalıcı olmadı. Sanırım beklentiye göre değişiyor. Bazı günler çok iyi, bazı günler sıradan gibi hissediyorum.

Ben bunu krem ve maske ile birlikte kullanıyorum. Sadece şampuanla değil, bütün seriyle birlikte uzun vadede gerçekten fark yarattı. Saç tellerim daha canlı ve daha az kırılıyor. Bence tek başına değil ama seri olarak etkili.

Ben farklı markalarla dönüşümlü kullanıyorum. Davines bende çok ağırlaşma yapmadı ama diğer ürünlerle farkı belirgin değil. Koku ve hissi hoş ama “saç kalitesini mucizevi artırır” denemez bence.

Fiyat/performans açısından kişisel tercihim değil. Başka doğal içerikli şampuanlarla benzer sonuç aldım. Davines hoş ama tek başına kalite artışı iddiasını tam karşılamıyor.

Geri
Üst Alt