Dirsek ve Diz Kararmalarına Karşı Ne Yapmalı?

Simay Balcı

Kayıtlı Üye
Dirseklerimdeki koyu renk farkı yıllardır beni rahatsız ediyor. Yazın kısa kollu giydiğimde daha da belirgin oluyor. Dizlerimde de benzer bir kararma var. Nemlendirici kullanıyorum ama bir türlü açılmıyor. Sonra biraz araştırınca bu bölgelerdeki deri daha kalın ve melanin birikimi fazla oluyormuş.

Şu anda C vitamini içeren, renk açıcı bir krem kullanmaya başladım. Ayrıca haftada bir peeling yapıyorum ama çok bastırmadan. İlk haftalarda hafif soyulma oldu, biraz yumuşadı ama tam açılmadı henüz.

Siz diz ve dirseklerdeki kararmayı açmak için ne kullandınız, gerçekten işe yarayan bir yöntem var mı?

Benim de yıllardır süregelen bir sorunumdu bu. Ne zaman kısa kollu ya da diz üstü bir şey giysem, dirsek ve diz kararmaları hemen göze çarpıyor. Uzun süre boyunca sadece nemlendirici sürmekle yetindim ama yeterli olmadı. Sonra bir eczacı, içinde niacinamide ve C vitamini olan bir krem önerdi. Sabah-akşam sürdüm ve haftada bir de nazik peeling yaptım. Yaklaşık 1 ay içinde belirgin bir açılma oldu ama tamamen geçmedi. Sabır ve istikrar şart.

Oyla 0
Dirsek kararması bende daha çok masa başında dirseğimi sürekli dayamaktan kaynaklanıyordu. Yani alışkanlıklar da çok etkili. Bir de çok sık kese yapmanın da tahrişle birlikte kararmayı artırdığını öğrendim. Şu anda sadece haftada bir yumuşak peeling ve ardından glutatyon içerikli renk açıcı losyon kullanıyorum. Gözle görülür bir fark oldu, ama 2 ayda anca.

Oyla 0
Ben evde doğal çözümleri denedim. Limon suyu ve karbonatla yapılan bir karışımı 10 dakika bekletip haftada 2 kez uyguladım. Hafif yanma yapsa da 2 hafta sonunda dirseğimdeki koyuluğun açıldığını fark ettim. Sonrasında iyi bir nemlendiriciyle destekledim. Kimyasal ürün kullanmak istemeyenler için işe yarayabilir ama düzenli yapılması şart.

Oyla 0
Geri
Üst Alt