Dış Gebelik İlacı Saç Dökülmesine Neden Olur mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Heidi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Heidi

Kayıtlı Üye
Geçen yaz, kendimi aynada izlerken fark ettim… saçlarım her zamankinden daha cansız, daha azdı. Yeni aldığım bir şampuanı suçladım önce, sonra stresten dedim… Ama içimde bir yer, başka bir şeylerin etkisi olduğunu fısıldıyordu.

Henüz birkaç ay önce dış gebelik geçirmiştim. Bedensel acılar zamanla dinmişti ama vücudum hâlâ sessizce bir şeyler anlatmaya çalışıyordu. Doktorumun verdiği metotreksat adlı ilaç, hayatımı kurtarmıştı belki ama saç tellerime aynı nezaketi göstermemiş gibiydi.

Peki gerçekten… Dış gebelik tedavisinde kullanılan ilaçlar saç dökülmesine neden olabilir mi?

Aynı şeyi ben de yaşadım… Dış gebelik sonrası metotreksat tedavisi aldım ve 2-3 ay sonra saçlarımda ciddi bir dökülme fark ettim. Başta mevsimsel sandım ama normalin çok üstündeydi. Doktorumla konuştum, metotreksatın bazı kişilerde saç dökülmesine yol açabileceğini söyledi. Vücut zaten büyük bir şoktan çıkıyor, ilaç da cabası. Biotin desteği ve yoğun nem maskeleriyle biraz toparladım ama zamana ihtiyaç var.

Canım çok geçmiş olsun, yazını okuyunca içim burkuldu… Ben de dış gebelik yaşadım ama metotreksat kullanmadım, cerrahi müdahale olmuştu. Yine de hormon dengem o kadar bozulmuştu ki saçlarım avuç avuç dökülüyordu. Vücut travmayı saçtan anlatıyor bence… Sadece ilaç değil, yaşanan stres de çok etkiliyor. Ben bir süre kafa derisi masajı yaptım ve besleyici yağlar kullandım, moralim de biraz düzelince saçlarım kendine gelmeye başladı. Zamanla toparlanıyor, umudunu kaybetme 🍀

Geri
Üst Alt