Doğal İçerikli Isı Koruyucu Saç Spreyi Tavsiyesi Olan Var mı?

Nilay Hacıoğlu

Kayıtlı Üye
Saçlarımı neredeyse her gün fön ya da maşa ile şekillendiriyorum. Bu yüzden son dönemde uçlarda kuruluk, cansızlık ve kopmalar başladı. Artık biraz daha bilinçli davranmak istiyorum. İnternette “ısıya karşı koruyucu sprey” diye geçen ürünlere baktım ama çoğunun içinde alkol, silikon ve paraben var. Benim derim hassas, saçlarım da boyalı olduğu için bu kimyasallar saçı iyice yıpratıyor.

Doğal içerikli bir ürün arayışındayım; yani içinde bitkisel yağlar, vitaminler ya da nemlendirici özler olsun. Bazı arkadaşlar Urban Care Heat Protection kullanıyormuş, kimisi Ecolatier önermiş. Fakat herkesin saç tipi farklı, biri çok memnun kalırken diğeri “yağlı his bırakıyor” diyor.

Benim istediğim ürün, ısıdan korurken saçı ağırlaştırmasın. Maşa öncesi uygulandığında nem dengesini korusun, saçımı daha canlı göstersin. Kokusuz ya da hafif kokulu olması da tercih sebebi.

👉 Doğal içerikli ısı koruyucu saç spreyi kullanan var mı? Gerçekten işe yarayan bir ürün önerebilir misiniz?

Bir yıldır Ecolatier Natural Thermal Protection Spray kullanıyorum. İçeriğinde kenevir tohumu yağı ve aloe vera özü var. Paraben, silikon ve alkol içermiyor. Maşadan önce sıkıyorum, saç yumuşak kalıyor. Üstelik saçım elektriklenmiyor. Önceden uçlar hep kırılırdı, şimdi o sorun tamamen bitti. Fiyatı da uygun, Watsons’ta kolay bulunuyor.

Oyla 0
Benim favorim Urban Care Natural Therapy Heat Protection Spray. Argan yağı içeriyor ama yağlı his bırakmıyor. Saçı nemli tutuyor, maşadan sonra daha parlak duruyor. Özellikle boyalı saçlarda koruma etkisi çok iyi. Düzenli kullandığımda saçım daha az kırılıyor. Kokusuna da bayılıyorum. Türkiye’de rahatlıkla bulunabiliyor, fiyat-performans ürünü diyebilirim.

Oyla 0
Ben uzun süre doğal ürün aradım, sonunda Bee Beauty Isı Koruyucu Sprey’de karar kıldım. İçeriği sade, saçta yapışma yapmıyor. Fön veya maşa öncesi ıslak saça sıkıyorum, saç telleri yumuşacık oluyor. Alkol oranı çok düşük olduğu için derimi hiç tahriş etmedi. Kullanımı pratik, kokusu hafif. Kimyasal ürünlere göre çok daha güvenli bir seçenek.

Oyla 0
Isıya karşı koruma konusunda doğal bir ürün bulmak kolay değil ama Amika The Shield Heat Protect Spray gerçekten fark yaratıyor. Paraben, sülfat, silikon içermiyor. 230 dereceye kadar koruma sağlıyor. Fön sonrası saçım resmen ipek gibi oluyor. Evet biraz pahalı ama performansına değiyor. Temiz içerikli bir ürün arayanlar gözünü kapatıp alabilir.

Oyla 0
Doğal formüllü ürünlerde sabır önemli. Ben kendi karışımımı yapıyorum: aloe vera jeli + birkaç damla argan yağı + su. Sprey şişesinde karıştırıp maşadan önce uyguluyorum. Hem koruma sağlıyor hem de saç yumuşak kalıyor. Market ürünlerine göre biraz uğraştırıcı ama içerik tamamen kontrolümde olduğu için içim rahat. Ev yapımı çözümler de işe yarıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt