Doğal ve Bitkisel Kepek Karşıtı Ürünler Etkili Mi?

Yudum

Kayıtlı Üye
Son dönemde saç bakımında doğal ürünlere olan ilgi arttı. Ben de kimyasal oranı yüksek şampuanlardan uzak durmak istiyorum. Bu yüzden bitkisel kepek karşıtı ürünler araştırmaya başladım. Özellikle çay ağacı yağı, aloe vera, ısırgan otu, mentol gibi doğal içeriklerin kepeğe iyi geldiğini okudum.

Bitkisel ürünlerde öne çıkan markalar arasında Bioxcin, Yves Rocher, Organic Shop, Botanicals Fresh Care, OGX Tea Tree gibi seçenekler var. Ama kimileri bu ürünlerin çok daha yavaş etki ettiğini, sabır gerektirdiğini söylüyor.

Benim kafamda şu soru var: Bitkisel ürünler gerçekten etkili mi, yoksa medikal içerikli ürünler kadar güçlü değiller mi?

👉 Siz doğal içerikli kepek karşıtı ürün kullandınız mı?

Ben Yves Rocher Anti-Pelliculaire kullandım. İçeriği bitkisel, çok hafif. Düzenli kullanımda kepeğim ciddi şekilde azaldı. Ama sonuç almak için sabır gerekiyor.

Oyla 0
Benim tercihim Bioxcin Anti-Dandruff oldu. Bitkisel içerikli olduğu için saçımı kurutmadı. Kepeğimde azalma oldu. Uzun vadede daha faydalı.

Oyla 0
Ben OGX Tea Tree Mint Shampoo kullandım. İçeriğinde nane ve çay ağacı yağı var. Ferah bir his veriyor, kepeği de azalttı.

Oyla 0
Ben doğal içerikli Organic Shop Aloe & Tea Tree Shampoo kullandım. Çok güzel kokuyor, saçımı yumuşattı. Kepeğimde fark oldu ama çok hızlı değil.

Oyla 0
Ben Botanicals Fresh Care Tea Tree tercih ettim. Kepeği yavaş yavaş azalttı. Kimyasal ürünlere göre daha yumuşak bir etki sağlıyor.

Oyla 0
Bitkisel ürünler biraz sabır istiyor. Ben Bioxcin kullandım, birkaç ay sonra sonuç gördüm. Ama saç derime çok iyi geldi.

Oyla 0
Geri
Üst Alt