Dökülen Saçlar Tekrar Çıkar Mı, Tecrübesi Olan Var Mı?

Hira Atalay

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesiyle ilgili yaşadığım en büyük belirsizlik bu soru etrafında dönüyor. Dökülen saçları görmek elbette zor ama asıl zor olan, onların geri gelip gelmeyeceğini bilmemek. Her duşta, her taramada aynı şeyi düşünüyorum: “Bunlar yeniden çıkar mı, yoksa giden gitti mi?” Bu düşünce insanın aklından kolay kolay çıkmıyor.

Dökülme bir süredir devam ediyor ve bazı günler azalsa da aynadaki görüntü beni pek tatmin etmiyor. Saçlarım uzuyor gibi ama boşluklar dolmuyor hissi var. Bu da “acaba saç kökleri hâlâ aktif mi” sorusunu aklıma getiriyor. İnternette okuduklarım yine ikiye ayrılıyor; kimi “çıkar” diyor, kimi “sebebe bağlı” diye uyarıyor.

Aslında mantığım, çoğu dökülmenin geçici olduğu yönünde. Ama insan kendi üzerinde yaşayınca mantıkla hisler pek örtüşmüyor. Beklemek zor, çünkü beklerken zaman geçiyor ve ben o sürede yanlış bir şey yapıyor olabilir miyim diye düşünüyorum. Saçların geri çıkma süresi, nasıl anlaşılacağı, neye dikkat edilmesi gerektiği… Hepsi kafamda soru işareti.

Bu noktada teori değil, gerçek tecrübe duymaya ihtiyacım var. Aynı süreçten geçenlerin söyledikleri benim için çok daha yol gösterici.

Dökülen saçlarının geri çıktığını gerçekten fark eden, bunu yaşayan var mı?

Bende dökülme durduktan sonra uzun süre hiçbir şey olmuyor sandım. Meğer çıkışlar çok yavaşmış. Üçüncü ayda ışıkta bebek saçları fark ettim. Sabırsızlık yüzünden görmüyormuşum.

Oyla 0
Sebep önemli. Benimki stres kaynaklıydı. Stres azalınca saçlarım geri geldi ama yaklaşık altı ay sürdü. Hemen çıkmıyor ama kökler ölmemişse geri dönüş oluyor.

Oyla 0
Doktora gittiğimde saç köklerimin aktif olduğunu söyledi. Bu bilgi beni çok rahatlattı. Dökülme bittikten sonra saçlarım geri çıktı. O zamana kadar hiç çıkmayacak sanmıştım.

Oyla 0
Vitamin eksikleri yüzünden saçlarım çıkmıyormuş. Eksikler tamamlanınca dökülme durdu, sonra yavaş yavaş doluluk geldi. Sabır ve doğru destek şart.

Oyla 0
Geri çıkıyor ama beklediğimiz hızda değil. Ben bunu kabul edince rahatladım. Küçük değişimleri fark etmek moral veriyor. Umutsuzluğa kapılmamak lazım :)

Oyla 0
Geri
Üst Alt