Dolgu Eritme İşlemi Nasıl Yapılıyor, Acılı mı?

İrem Aydın

Kayıtlı Üye
İlk kez dudak dolgusu yaptırdığımda sonucu hiç beğenmemiştim. Doktor az yapacağını söylemişti ama bana fazla gibi geldi. Dudaklarımın şekli değişmişti, gülünce üst dudak sanki sabit kalıyordu. Birkaç hafta bekledim, ödem iner diye ama görüntü aynı kaldı. En sonunda dolgu eritme işlemini araştırmaya başladım.

İtiraf edeyim, başta çok korktum. Çünkü herkes “çok acılı bir işlem” diyor. Ancak birkaç video izleyince, aslında sadece küçük bir enjeksiyonla yapılan kısa bir işlem olduğunu öğrendim. Doktor “hyaluronidaz” denen bir maddeyle dolguyu çözdüğünü söyledi. İşlem birkaç dakika sürdü ama biraz yanma hissi oldu. Sonrasında dudaklarım hafif şişti, ertesi gün normale döndü.

Şu anda görüntü çok daha doğal. Biraz can yaktı ama kesinlikle değerdi.

Sizce dolgu eritme işlemi gerçekten acılı mı, yoksa söylendiği kadar korkulacak bir şey değil mi?

Ben de dolgu eritmiştim, evet kısa süreli bir yanma hissi oluyor ama dayanılmayacak bir şey değil. Sonuç hemen belli oluyor, bir iki gün içinde normale dönüyor.

Oyla 0
İlk dolgum fazla yapılmıştı, ben de erittirdim. Yakma hissi 10 saniye kadar sürdü. İşlem çok kısa, sadece sonrasında hafif kızarıklık oluyor, o kadar.

Oyla 0
Bence acıdan çok gerginlik hissi oluyor. Benimki çene dolgusu içindi, işlem sonrası buz uyguladım, hemen geçti. Sonuçtan çok memnun kaldım.

Oyla 0
Eritme işlemi göz korkutucu ama aslında kolay. Benim doktor lokal anestezik krem sürdü, neredeyse hiçbir şey hissetmedim. 24 saatte dudaklarım eski haline döndü.

Oyla 0
Benim için biraz yanma olmuştu ama birkaç dakika sürdü. Eritme işlemi sayesinde yanlış dolgu tamamen kayboldu. Gözün korkmasın, çok hızlı bir uygulama.

Oyla 0
Geri
Üst Alt