Dolgu ve Botoks İşlemleri Aynı Gün Yapılabilir mi?

Jasmin Durmaz

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır aynaya baktığımda özellikle alın çizgilerim ve yanaklarım gözüme batıyor. Yorgun, üzgün bir ifade var yüzümde, halbuki kendimi öyle hissetmiyorum. Doktora gittiğimde hem botoks hem dolgu önerdi. Ama aynı gün ikisini yaptırmak bana biraz fazla geldi açıkçası. Vücudun buna nasıl tepki verdiğini bilmiyorum.

Bazı arkadaşlarım “aynı gün yaptırdım, çok memnun kaldım” diyor, bazıları ise “şişlik fazla olur, arada birkaç gün bırakmak lazım” diye uyarıyor. Herkes farklı bir şey söylüyor. Gerçekten neye inanacağımı şaşırdım. Cilt hassasiyetim var, o yüzden biraz tedirginim.

Doktor “uygun görürsem aynı seansta yaparız” dedi ama ben yine de endişeliyim. Botoks kaslara etki ederken, dolgu hacim kazandırıyor. İkisinin etkisi, uygulanma derinliği, sonrası bakımı bile farklı. Acaba aynı gün yapmak cilt için fazla yük olur mu? Yoksa avantajı mı var; tek seferde kurtulmak gibi?

İşlem sonrası bakım, morarma, ödem gibi şeyler de önemli. Çünkü çalışıyorum ve yüzümde belirgin bir izle işe gitmek istemem. Tecrübeli olanlar daha iyi bilir; bu işlemleri birlikte yaptırmak mantıklı mı, yoksa ayrı ayrı mı olmalı sizce?

Ben ikisini aynı gün yaptırdım ama doktorum çok deneyimliydi. Önce botoksu, sonra dolguyu uyguladı. Sadece hafif bir ödem oldu, iki günde geçti. Önemli olan uygulayıcının el hafifliği bence, yoksa aynı seansta yapılabiliyor.

Oyla 0
Benim doktorum arada bir hafta bırakmayı tercih etti. “Cildin tepkisini görmek istiyorum” demişti. İyi ki öyle yapmışız çünkü botokstan sonra hafif morluk olmuştu. Dolguyu hemen yapsaydık eminim daha kötü olurdu.

Oyla 0
Ben bir keresinde aynı gün yaptırdım, evet pratik oluyor ama ertesi gün yüzüm çok şişmişti. Sonradan öğrendim ki ödem yatkınlığı olanlarda aralık bırakmak daha iyiymiş. Bence herkesin cilt yapısı farklı, doktorun kararına güvenmek gerek.

Oyla 0
İlk başta tereddüt ettim ama aynı gün yapıldı ve gerçekten memnunum. Botoksla dolguyu dengeli şekilde uyguladılar, yüzümün ifadesi daha doğal kaldı. İyi bir klinikte, steril ortamda yapılınca sorun olmuyor.

Oyla 0
Şahsen ayrı günlerde yaptırmayı tercih ediyorum çünkü her işlemin etkisini tek tek görmek istiyorum. Hangi işlemden ne sonuç geldiğini anlamak daha kolay oluyor. Ama acelesi olan biri için aynı gün de mantıklı olabilir.

Oyla 0
Geri
Üst Alt