Dolgun Gösteren Ruj Var Mı?

Burçin Demirci

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda dudaklarımı biraz daha dolgun gösterecek rujlar merak etmeye başladım. Aslında dudaklarım çok ince değil ama bazı rujlar sürdüğümde dudaklarım daha küçük görünüyormuş gibi geliyor. Özellikle çok mat rujlarda bu durum daha fazla oluyor gibi hissediyorum.

Bir süredir makyaj videolarında dudakları daha dolgun gösteren bazı rujlardan bahsedildiğini görüyorum ama hangileri gerçekten fark yaratıyor bilmiyorum. Bazıları parlak rujların dudakları daha dolgun gösterdiğini söylüyor, bazıları da doğru renk seçiminin önemli olduğunu söylüyor. Açıkçası biraz kararsız kaldım.

Günlük kullanımda çok abartılı bir görüntü istemiyorum. Sadece dudaklarım biraz daha dolgun ve sağlıklı görünse yeterli olur. Çok yapışkan glosslar da bana pek rahat gelmiyor. Daha rahat kullanılabilen bir ürün olsa benim için daha iyi olur.

Belki de doğru renk ya da doğru formül kullanınca dudaklar gerçekten daha dolgun görünebilir diye düşünüyorum.

Dudakları daha dolgun gösteren ve günlük kullanımda güzel duran ruj öneriniz var mı?

Dudakları dolgun göstermek için birçok kişi parlak bitişli rujları tercih ediyor. Mat rujlar bazen dudakları daha düz gösterebiliyor. Hafif parlak bitişli rujlar ise ışığı yansıttığı için dudakların daha dolgun görünmesine yardımcı olabiliyor. Özellikle dudak ortasına biraz parlaklık vermek fark yaratabiliyor.

Oyla 0
Renk seçimi de gerçekten çok etkiliyor. Çok koyu rujlar bazen dudakları daha küçük gösterebiliyor. Açık pembe, şeftali ya da nude tonlar dudakları daha dolgun gösterebiliyor. Özellikle dudak rengine yakın tonlar günlük makyajda daha doğal bir görüntü oluşturabiliyor.

Oyla 0
Bazı kişiler dudak kalemi kullanarak dudakları biraz daha dolgun gösterebiliyor. Dudak çizgisinin hemen dışından çok hafif geçildiğinde dudaklar biraz daha büyük görünebiliyor. Sonrasında rujla doldurulunca daha dolgun bir görüntü oluşabiliyor.

Oyla 0
Krem yapılı rujlar genelde dudakta daha dolgun bir görünüm verebiliyor. Çok kuru ve mat formüller bazen dudak çizgilerini daha belirgin hale getirebiliyor. Daha nemli bitişli rujlar ise dudakların daha sağlıklı görünmesine yardımcı olabiliyor.

Oyla 0
Bazı kişiler dudak ortasına çok az aydınlatıcı ya da parlak gloss uygulamanın da dolgunluk etkisi verdiğini söylüyor. Bu küçük dokunuş dudakların daha üç boyutlu görünmesini sağlayabiliyor. Günlük makyajda çok abartılı durmadan güzel bir etki verebiliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt