Donör Bölgesinde İz Kalmaması İçin Ne Yapmalı?

Dolunay

Kayıtlı Üye
Selam arkadaşlar,

Saç ekimi süreciyle ilgili araştırmalar yaparken en çok dikkatimi çeken konulardan biri de donör bölgesinde iz kalıp kalmaması oldu. Sonuçta ekim yapılan ön kısım kadar, ense tarafının da estetik görünmesi çok önemli. Çünkü kısa saç kullanan biriyseniz ense kısmında iz kalması moral bozabiliyor.

FUE tekniğinde greftler tek tek alındığı için daha az iz kalıyor deniyor, ama bazı kişilerin fotoğraflarına baktığımda küçük küçük beyaz noktalar gördüm. FUT yönteminde ise bildiğim kadarıyla şerit halinde alındığı için daha büyük bir iz kalma ihtimali oluyor. Bu yüzden çoğu kişi FUT’tan uzak duruyor.

Bunun dışında operasyon sonrası donör bölgesine bakım da çok önemliymiş. Yani sadece ekim yapılan ön kısma değil, ense kısmına da aynı özenle bakmak gerekiyormuş. İlk günlerde kesinlikle kaşımamak, kabukları zorlamamak, çok sıcak suya maruz bırakmamak öneriliyor. Bazı doktorlar özel losyonlarla masaj yapılmasını söylüyor, bazıları da dokunmayın diyor.

Bir de ben şunu merak ediyorum: İz kalmaması için saçın uzunluğu önemli mi? Kısa saç kullanan birinde küçük noktalar daha mı çok belli oluyor? Açıkçası ben yaz aylarında saçımı kısa kullanmayı seviyorum ama iz kalırsa rahatsız olurum diye düşünüyorum. Aranızda ense bölgesinde iz kalmayan ya da kalan var mı? Siz bu süreci nasıl yönettiniz?

Benim ekimimden sonra donör bölgemde ufak tefek beyaz noktalar kaldı ama saçım 2 numara olunca bile pek belli olmuyor. İlk başta biraz kızarıklık olmuştu, doktorum verdiği losyonla düzenli masaj yaptım. Özellikle ilk 2 hafta dikkat etmek lazım, kabukları koparmayın. Zamanla izler soluyor, ben şu an 1 yıl oldu ve aynaya bakınca fark edilmiyor. Kısa saçta da çok göze batmıyor bence.

Oyla 0
Açıkçası benim en büyük korkum da iz kalmasıydı. FUE yaptırdım ve doktor enseyi çok düzgün açtı. İlk yıkamalarda biraz hassasiyet oluyor, hatta yastığa değince bile canın yanıyor ama 1-2 hafta sonra toparlıyor. Ben donör bölgesine aloe vera içerikli sprey kullandım, çok iyi geldi. Şu an saçımı kısa kestirsem bile izler çok dikkat çekmiyor. Sanırım hem ekip tecrübesi hem de kişisel cilt yapısı bunda etkili.

Oyla 0
Benim saç ekimimde yaklaşık 3500 greft alındı. Ense bölgesi ilk başta kırmızı ve hassastı ama 2 ay sonra toparladı. Şu an kısa saç kullanıyorum, neredeyse hiç iz belli olmuyor. Ben her yıkamada çok dikkatli oldum, şampuanı köpürtüp hafif masaj yaptım. Ayrıca doktorumun önerdiği panthenol spreyi düzenli kullandım, gerçekten toparlanmayı hızlandırdı. İz kalmaması için bence en önemli şey, dikkatli bakım yapmak ve donör bölgeyi güneşten korumak.

Oyla 0
Geri
Üst Alt