Dünyanın En Uzun Saçlı İnsanı Kimdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Eslem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Eslem

Kayıtlı Üye
Bugüne kadar forumlarda ve bloglarda genellikle saç dökülmesi, yıpranmış saçlar ve bakım hataları üzerine yazılmış sayısız yorum ve şikâyet okudum. Özellikle sağlıksız saçlardan yakınan insanların deneyimlerini takip etmek, kendi bakım rutinimi geliştirmemde bana çok yardımcı oldu.

Ancak bugün ilk defa farklı bir düşünce aklıma geldi:
Acaba bugüne kadar dünyada belgelenmiş şekilde en uzun saçlara sahip kişi kimdir?
Bu soruya internette yanıt aradım ama ne yazık ki farklı kaynaklarda birbirinden farklı isimlerle karşılaştım. Kimisi Çinli bir kadından, kimisi bir Hintli adamdan bahsediyor. Hatta bazıları Guinness Rekorlar Kitabı’ndan örnekler verse de hepsi güncel ve net görünmüyor.

Bu nedenle forum üyelerinin bilgisine güvenerek bu soruyu burada sormak istedim.
Gerçek anlamda, kayıtlara geçmiş şekilde dünyanın en uzun saçlarına sahip kişisi kimdir?
İlgili bir kaynak, video ya da belge paylaşabilecek biri varsa çok sevinirim. Bu konuda hem genel kültür açısından bilgi sahibi olmak istiyorum hem de “saç uzatma” konusuyla ilgilenen biri olarak ilham alabileceğim bir örnek arıyorum.

Saç uzatmak, sabır ve istikrar isteyen bir süreç. Bu yüzden bu tarz rekorlara ulaşan insanların nasıl bir yaşam sürdüğü, saçlarını nasıl koruduğu gibi detaylar da oldukça ilgimi çekiyor. Eminim benim gibi düşünen başka üyeler de vardır.

Şimdiden vakit ayırıp yorum yapacak herkese teşekkür ederim 🙏
Merak ettim, sormak istedim.

Çözüm
Başlığı gördükten sonra kısa bir araştırma yaptım ve 2024 yılının verilerine göre dünyanın en uzun saçlı insanının Ukrayna doğumlu Aliia Nasyrova olduğunu öğrendim. Slovakya'da yaşamını sürdüren Aliia, 257.33 cm (8 ft 5.3 in) uzunluğundaki saçlarıyla Guinness Dünya Rekorları'na girerek ün kazanmış. Saçlarını ve kendisini görmeniz için görsel ve video ekliyorum, umarım merakınızı gidermişimdir. :)

Dünyanın En Uzun Saçlı İnsanı Aliia Nasyrova.webp

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Başlığı gördükten sonra kısa bir araştırma yaptım ve 2024 yılının verilerine göre dünyanın en uzun saçlı insanının Ukrayna doğumlu Aliia Nasyrova olduğunu öğrendim. Slovakya'da yaşamını sürdüren Aliia, 257.33 cm (8 ft 5.3 in) uzunluğundaki saçlarıyla Guinness Dünya Rekorları'na girerek ün kazanmış. Saçlarını ve kendisini görmeniz için görsel ve video ekliyorum, umarım merakınızı gidermişimdir. :)

Dünyanın En Uzun Saçlı İnsanı Aliia Nasyrova.webp

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.

Çözüm
Vay be! 257 cm saç mı? İnanılmaz! 😲 Günlük hayatı nasıl etkileniyor acaba? Yıkaması, kurutması, taraması bile başlı başına bir olaydır herhalde. Hayranlık uyandırıcı ama bir yandan da çok zahmetli görünüyor. Bu kadar uzun saçlı biriyle karşılaşsam kesinlikle nasıl bakım yaptığını sorardım! 😄

Gerçekten inanılmaz! 😮 Ben saçımı biraz uzatınca bile dolaşmasından şikayet ediyorum, 2.5 metrelik saçla nasıl başa çıkıyor merak ettim. Özel bir bakım rutini vardır kesin. Ama bir yandan da Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek büyük bir başarı, tebrik etmek lazım! 👏

Ekli dosyayı görüntüle 324

Açıkçası ben olsaydım, herhalde o kadar uzun saçla baş etmekten dolayı sürekli baş ağrısı yaşardım. O ağırlık, o bakım derdi… Gerçekten düşünmesi bile yorucu.
Ama kadını görünce insan ister istemez hayran kalıyor. Bir insan saçına bu kadar özen gösterebilir mi? Göstermiş! Resmen saçlarını bir ağaç gibi sevmiş, büyütmüş ve korumuş. Hem de yıllarca.

İnanması güç ama gözümle görünce "vay be" dedim. Böyle bir sabır, böyle bir emek kolay kolay bulunmaz.
Ben saçımı omzuma kadar uzatırken bile iki haftada bir kestirmeyi düşünürken, bu kadın dünyanın en uzun saçlı kadını olarak rekor kırmış.
Ne diyeyim, helal olsun! Tam anlamıyla yaşayan bir efsane gibi. :D

Geri
Üst Alt