Durulanmayan Kremler Gerçekten Gerekli Mi?

Şeyda Gürbüz

Kayıtlı Üye
Saç bakımında en çok kararsız kaldığım ürünlerden biri de durulanmayan kremler. Kuaförden her çıktığımda saçıma sürülüyor, yumuşacık ve parlak görünüyor ama eve gidince aynı etkiyi her zaman yakalayamıyorum. Bazen çok iyi geliyor, bazen de saçımı ağırlaştırıp çabuk yağlanmasına neden oluyor. Bu yüzden “gerçekten gerekli mi, yoksa ekstra bir ürün mü?” diye sorgulamaya başladım.

Saç kremi ve maske zaten kullanıyorken durulanmayan krem eklemek fazla mı oluyor, emin değilim. Özellikle ince telli saçlarda bu ürünlerin saçı söndürdüğü çok söyleniyor. Ama bir yandan da durulanmayan kremin saçı dış etkenlerden koruduğu, kırılmayı azalttığı ve taramayı kolaylaştırdığı anlatılıyor. Hangisi doğru, kimler gerçekten fayda görüyor, bunu anlamak istiyorum.

Benim saçlarım uçlardan kuru, diplerden ise çabuk yağlanan bir yapıda. Duştan sonra saçlarımı tararken zorlanıyorum ama gün içinde ağırlaşmasını da istemiyorum. Durulanmayan krem bu dengeyi sağlamak için doğru bir ürün mü, yoksa yanlış kullanıldığında faydadan çok zarar mı veriyor, bunu merak ediyorum.

Her yeni ürünü almak istemiyorum; gerçekten işe yarayanı bilinçli kullanmak istiyorum.

Durulanmayan kremler gerçekten gerekli mi, hangi saç tipleri için faydalı, kimler kullanmasa da olur?

Benim saçım çok dolaşıyor, durulanmayan krem olmadan taramak zor. Az miktar ve sadece uçlara kullandığımda çok faydasını görüyorum.

İnce telli saçta fazla kullanınca saç hemen sönüyor. Ama doğru ürünü ve çok az miktarı bulunca ağırlaştırmadan işe yarıyor.

Saçı boyalı ve kuru olanlar için bence gerekli. Saç kremi yetmediği zamanlarda durulanmayan krem fark yaratıyor.

Durulanmayan kremler şart değil ama doğru saç tipinde ve doğru şekilde kullanıldığında çok faydalı. Özellikle kuru, boyalı ve dolaşan saçlarda işe yarıyor. İnce telli saçlarda ise az ve uçlara uygulanmalı.

Geri
Üst Alt