El Bakımı İçin Doğal Yağ Karışımları Gerçekten Fark Yaratıyor mu?

Melike Erdoğan

Kayıtlı Üye
Doğal bakım merakım son zamanlarda el bakımına da kaydı. Özellikle doğal yağlarla el bakım maskeleri yapmak istiyorum ama hangisi gerçekten işe yarıyor bilmiyorum. Hindistancevizi yağı, tatlı badem yağı, avokado yağı gibi içeriklerle gece maskeleri hazırladım ama etkisi kişiden kişiye değişiyor sanırım.

Bazı günler ellerim pamuk gibi oluyor, bazı günler de sanki hiçbir şey sürmemişim gibi kurulukla uyanıyorum. Belki doğru oranda karıştırmadım ya da yeterince emilmedi.

Gerçekten faydasını gören doğal yağ karışımları hangileri? El üstündeki yaşlanma belirtilerine karşı da etkili olan bir karışım deneyen varsa paylaşabilir mi?

Ben Hindistan cevizi yağı, tatlı badem yağı ve E vitamini kapsülünü karıştırıp gece elime sürüyorum. Pamuklu eldivenle yatınca sabah yumuşacık uyanıyorum. Sadece kuruluğa değil, cilt tonu eşitlemeye de etkisi oluyor bence.

Oyla 0
Doğal yağlar mucize gibi. Zeytinyağı ve birkaç damla lavanta yağı karışımıyla ellerime masaj yapıyorum, sinir sistemi bile rahatlıyor. Haftada 2 kez düzenli yaptım, hem ellerim pürüzsüzleşti hem de tırnak diplerim daha sağlıklı hale geldi.

Oyla 0
Geri
Üst Alt