El Üstü Kırışıklıkları Nasıl Önlenir?

Melina Kurt

Kayıtlı Üye
Ellerime baktığımda yüzüme göre daha yaşlı durduğunu fark etmeye başladım. Özellikle el üstünde ince çizgiler ve hafif bir kırışıklık görünümü oluştu. Nemlendirici sürmediğim günlerde daha belirgin oluyor ama düzenli krem kullansam bile tamamen pürüzsüz görünmüyor. Açıkçası yüz bakımıma gösterdiğim özeni ellere göstermediğimi şimdi fark ediyorum.

Güneş kremi yüzüme her gün sürüyorum ama ellerimi genelde unutuyorum. Oysa araba kullanırken ya da dışarıda yürürken eller de sürekli güneşe maruz kalıyor. Acaba asıl sebep güneş hasarı mı diye düşünüyorum. Bir de sürekli su ve deterjan teması var. Eldiven takmadığım zamanlar çok oldu.

Yaş ilerledikçe normal mi bilmiyorum ama daha erken önlem almak istiyorum. Kremler yeterli mi yoksa farklı bakımlar mı gerekiyor emin değilim.

El üstünde oluşan kırışıklıklar nasıl önlenir ve daha genç bir görünüm nasıl korunur?

Eller gerçekten güneşten çok etkileniyor. Ben uzun süre yüzüme SPF sürüp ellerimi ihmal etmişim. Düzenli olarak el üstüne de güneş kremi sürmeye başlayınca yeni lekelenme ve kırışıklık artışı azaldı. Özellikle araba kullanırken eller direkt güneş alıyor, bu fark edilmiyor bile.

Oyla 0
Sadece nemlendirici yetmeyebiliyor. Ben gece yatmadan önce daha yoğun bir el kremi sürüp pamuklu eldiven takıyorum. Sabah daha dolgun ve yumuşak uyanıyorum. Düzenli yapınca çizgiler biraz daha az belirgin hale geldi.

Oyla 0
Kimyasal peeling ya da mezoterapi gibi işlemler yaptıran arkadaşlarım var ve memnunlar. Ama önce günlük bakımı oturtmak gerekiyor bence. Temel koruma olmadan işlem yaptırmak kalıcı çözüm olmuyor.

Oyla 0
Su ve deterjan teması gerçekten çok yıpratıyor. Ben temizlik yaparken eldiven kullanmaya başladıktan sonra ellerimin kuruluğu ciddi azaldı. Kuruluk da kırışıklığı daha belirgin gösteriyor.

Oyla 0
Yaşla birlikte kolajen azalıyor, bu doğal bir süreç. Ama düzenli bakım, güneş koruması ve nemlendirme ile süreci yavaşlatmak mümkün. Eller yüz kadar bakımı hak ediyor gerçekten.

Oyla 0
Geri
Üst Alt