En İyi Estetik Doktorunu Bulmak İçin Nelere Bakılmalı?

Azra Şensoy

Kayıtlı Üye
Bir süredir küçük estetik dokunuşlar yaptırmayı düşünüyorum ama iş doktor seçimine gelince işler karışıyor. Herkes “en iyisi bizde” diyor, sosyal medyada da her köşe başında bir “ünlü doktor” var. Ama gerçekten iyi bir estetik doktoru nasıl anlaşılır?

Sadece takipçi sayısına veya popülerliğe güvenmek bana mantıklı gelmiyor.

Araştırdığımda çoğu yerde fiyat farkları da büyük. Bir doktor 6 bin TL diyor, diğeri aynı işlemi 12 bine yapıyor. Aradaki fark sadece deneyim mi, yoksa kullanılan ürün ve teknikle mi alakalı? Bazı doktorlar çok samimi ama fazla reklam kokuyor, bazıları ise profesyonel ama mesafeli. İnsan ister istemez kime güveneceğini bilemiyor.

Ayrıca doğal görünüm benim için çok önemli. Abartılı, donuk bir ifade istemiyorum. Doktorun yaklaşımı burada fark yaratıyor galiba. Görüşme sırasında “önce dinliyor mu, yoksa sadece satış mı yapıyor” bunu anlamak istiyorum.

2026’ya yaklaşırken bu kadar çok seçenek arasında doğru kişiyi bulmak gittikçe zorlaşıyor.

Sizce iyi bir estetik doktoru nasıl anlaşılır? Sadece referanslara mı bakmalı, yoksa ilk görüşmedeki his mi belirleyici olur?

İyi bir estetik doktoru bence seni işlemden çok öncesi ve sonrası hakkında bilgilendirendir. Riskleri saklamayan, doğal sonuçları hedefleyen biri güven verir. Popülerlik değil, etik yaklaşım önemli.

İlk muayenede seni dinleyip acele ettirmemesi önemli. Gerçek uzman “şunu da yapalım” diye dayatmaz, sana uygun planı anlatır. Ayrıca doktorun geçmiş hasta sonuçlarını görmek büyük fark yaratıyor.

Sosyal medya fotoğraflarına aldanmamak gerek. Filtreler her şeyi değiştiriyor. En iyisi, o doktorda işlem yaptıran birini bizzat görmek. Canlı sonuç, en doğru referans.

Doktorun elinin hafifliği kadar vizyonu da önemli. Bazıları yüzü donuklaştırmadan gençleştiriyor, bu da deneyim göstergesi. Yıllardır aynı işi yapan ama hâlâ doğal sonuçlar veren isimlere güveniyorum.

Klinik ortamı, hijyen düzeni ve kullanılan ürün markaları da çok şey anlatıyor. Doktorun her aşamada süreci açıklaması da profesyonelliğin göstergesi. Görüşmede iç sesin “güveniyorum” diyorsa, genelde doğrudur.

Geri
Üst Alt