En İyi Saç Bakım Seti Hangisi?

Doğan Özükar

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar merhaba,

Son dönemlerde saç dökülmesi ve cansız görünümden şikayetçiyim. İnternette biraz araştırma yaptığımda “saç bakım seti” adı altında şampuan, serum, losyon hatta vitamin tabletlerinden oluşan birçok paket görüyorum. Ama işin doğrusu, hangisinin gerçekten etkili olduğunu kestiremiyorum. Her marka kendi ürününü “en iyisi” diye pazarlıyor. Kimisi “3 haftada dökülmeyi durdurur” diyor, kimisi “saç tellerini kalınlaştırır, hacim verir” iddiasında bulunuyor.

Benim saçım ince telli ve çabuk yağlanan bir yapıya sahip. Ağır yağlı ürünler kullandığımda daha da sönükleşiyor. O yüzden setin hem saç derisini rahatlatması hem de saçı beslemesi çok önemli. Sülfatsız şampuanlar öneriliyor ama bazılarını kullanınca saçım fazla kuruyor. Serum konusunda da kararsızım, kimisi gece sürülüyor kimisi gündüz, bazıları durulanmıyor.

Asıl kafamı karıştıran şey, bu setlerin uzun vadede gerçekten saç dökülmesini durdurup saç çıkarmaya yardımcı olup olmadığı. Çünkü forumlarda bazen çok memnun olanları görüyorum, bazen de “para verdim ama hiç faydası olmadı” diyenleri. Demek ki herkeste farklı etki gösterebiliyor.

Benim için önemli olan, saçları güçlendiren ve dökülmeyi azaltan bir set bulmak. Siz hangi ürünleri kullandınız, gerçekten memnun kaldığınız bir saç bakım seti var mı? Uzun vadeli sonuçlarınız nasıl oldu?

Çözüm
Benim tecrübem şu: Tek başına şampuan hiçbir işe yaramıyor. En iyi sonuç, şampuan + serum + vitamin üçlüsünde oluyor. Benim kullandığım setin içinde biotin, çinko ve B vitamini desteği vardı. İlk 2 ayda saç dökülmem belirgin şekilde azaldı. 6. ayda saç tellerim daha güçlü oldu. Donör bölgemden alınan saçlarda bile parlaklık arttı. Fiyatı biraz yüksekti ama uzun vadede değer diye düşünüyorum.
Ben yaklaşık 1 yıl önce saç dökülmesi için biotinli ve kafeinli bir set kullandım. İçinde şampuan, serum ve vitamin tableti vardı. İlk 2 ay pek etkisini görmedim, hatta “boşa mı kullanıyorum” diye düşündüm. Ama 3. aydan sonra saç dökülmem belirgin şekilde azaldı. Saç tellerim daha kalınlaştı, tararken eskisi kadar saç dökülmediğini fark ettim. Benim deneyimime göre, setin içinde hem şampuan hem de serum olması gerçekten işe yarıyor.

Oyla 0
Ben uzun süre araştırıp sülfatsız ve paraben içermeyen bir saç bakım seti aldım. İçinde doğal yağlar ve keratin vardı. İlk başta biraz pahalı geldi ama kullandıkça farkı gördüm. Saç derimdeki kaşıntı azaldı, saçlarım daha dolgun görünmeye başladı. Dökülme tamamen durmadı ama belirgin şekilde azaldı. Özellikle serum çok etkiliydi, saç diplerine masaj yaparak uygulayınca faydasını daha çok gördüm.

Oyla 0
Benim saçım da ince telli, bu yüzden ağır yağlı ürünlerden uzak duruyorum. Kafein + saw palmetto içeren bir set kullandım. Şampuanı günlük kullanıma uygundu, saçı fazla kurutmuyordu. Serumunu gece sürüyordum, biraz yapışkan his bırakıyordu ama sabah yıkayınca saçım daha canlı görünüyordu. Yaklaşık 5. ayda yeni bebek saçlar çıktığını fark ettim. Herkeste aynı etkiyi yapar mı bilmem ama bende işe yaradı.

Oyla 0
Ben birkaç farklı set denedim, çoğu beklentimi karşılamadı. Sonunda keratin ve argan yağı içeren bir set buldum. Şampuanı çok güzel temizliyor, saç derim nefes alıyor. Serumunu haftada 3-4 kez kullandım, saç tellerim daha parlak oldu. Dökülme tamamen bitmedi ama %50 oranında azaldı diyebilirim. Ayrıca saçlarım daha hızlı uzamaya başladı. En önemlisi, sabırlı olmak gerekiyor, kısa sürede mucize beklememek lazım.

Oyla 0
Benim tecrübem şu: Tek başına şampuan hiçbir işe yaramıyor. En iyi sonuç, şampuan + serum + vitamin üçlüsünde oluyor. Benim kullandığım setin içinde biotin, çinko ve B vitamini desteği vardı. İlk 2 ayda saç dökülmem belirgin şekilde azaldı. 6. ayda saç tellerim daha güçlü oldu. Donör bölgemden alınan saçlarda bile parlaklık arttı. Fiyatı biraz yüksekti ama uzun vadede değer diye düşünüyorum.

Oyla 0
Çözüm
Geri
Üst Alt