Epilasyon Sonrası Krem Ne Zaman ve Nasıl Uygulanmalı?

Hasret Atasoy

Kayıtlı Üye
Epilasyon sonrası krem uygulama zamanlaması konusunda bir türlü netlik sağlayamadım. Kimisi “Hemen sür, cildi yatıştırır” diyor, kimisi “Gözenekler açıkken sürme, daha çok tahriş eder” diye uyarıyor. Bu kadar çelişkili bilgi arasında hangisine güveneceğimi şaşırmış durumdayım. Epilasyon sonrası ilk dakikalarda zaten hafif bir yanma başlıyor. O anda krem sürmeye çekiniyorum çünkü bazen daha fazla yakıyor. Beklemek istiyorum ama ne kadar beklemek gerektiğini de bilmiyorum.

Duştan önce mi sürülmeli, sonra mı? Sıcak su iyi gelmez diyorlar ama tamamen soğuk suyla duş almak da çok konforlu olmuyor. Bazı günler epilasyondan hemen sonra hiçbir şey sürmeden sadece hava aldırıyorum, o zaman kızarıklık biraz daha uzun sürüyor gibi geliyor. Kremi uyguladığım günlerde ise bazen harika sonuç alıyorum, bazen tam tersi oluyor.

En çok kafamı karıştıran şey de şu: Birçok krem anlık rahatlatıyor ama uzun vadede tahrişi azaltıyor mu bilmiyorum. Bazı içerikler epilasyon sonrası için çok övülüyor ama zamanlama yanlışsa işe yaramadığını düşünüyorum. O yüzden artık üründen çok uygulama şeklinin önemli olduğunu hissetmeye başladım.

Epilasyonu düzenli yapan ve bu konuda deneyim sahibi olan varsa gerçekten duymak isterim. Sizce epilasyon sonrası krem tam olarak ne zaman ve nasıl uygulanmalı ki maksimum fayda sağlasın?

Çözüm
Uygulama zamanlamasında en iyi sonucu, epilasyondan sonra kısa bir duş alıp tamamen kurulanınca elde ediliyor. Bu aşamada suyun ılık değil, hafif serin olması önemli. Cilt kuruduktan hemen sonra panthenol içeren hafif bir krem kullanıldığında yanma neredeyse tamamen kayboluyor. İşlemden hemen sonra değil, duş sonrasında sürmek çok daha dengeli bir sonuç veriyor.
Soğuk kompres sonrası yapılan hafif nemlendirme işlemi genelde daha iyi sonuç veriyor. Cilt ilk birkaç dakikada çok duyarlı olduğu için direkt krem sürmek tahrişi artırabiliyor. Yaklaşık 15–20 dakika bekleyip gözeneklerin biraz toparlanmasını sağladıktan sonra ince bir tabaka halinde uygulamak daha etkili. Böyle yapıldığında kızarıklığın daha hızlı söndüğü fark ediliyor.

Oyla 0
Uygulama zamanlamasında en iyi sonucu, epilasyondan sonra kısa bir duş alıp tamamen kurulanınca elde ediliyor. Bu aşamada suyun ılık değil, hafif serin olması önemli. Cilt kuruduktan hemen sonra panthenol içeren hafif bir krem kullanıldığında yanma neredeyse tamamen kayboluyor. İşlemden hemen sonra değil, duş sonrasında sürmek çok daha dengeli bir sonuç veriyor.

Oyla 0
Çözüm
Eczacının önerdiği yöntemi paylaşmak isterim: epilasyon sonrası önce cildi hiç dokunmadan birkaç dakika dinlendirmek, sonra yalnızca avuç içinde ısıtılmış çok ince bir tabaka kremle cildi kaplamak. Böyle yapıldığında hem gözenekler tıkanmıyor hem de tahriş riskini azaltıyor. Zamanlama gerçekten ürünün etkisini doğrudan değiştiriyor.

Oyla 0
Gözlemlere göre epilasyondan hemen sonra yapılan uygulama çoğu ciltte şok etkisi yaratıyor. Biraz bekleyip bölgenin doğal sıcaklığının düşmesini sağlamak—sonrasında centella ya da panthenol içeren bir kremle cildi sakinleştirmek—çok daha konforlu bir iyileşme süreci sağlıyor. Öncesinde sıcak su kullanmamak da etkisini artırıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt