Epilatör Aleti İlk Kez Kullanacaklar İçin Doğru Kullanım Rehberi

Hasret Atasoy

Kayıtlı Üye
Epilatör kullanmaya başlamak istiyorum ama nasıl başlayacağımı hiç bilmiyorum. Yıllardır ağdaya alıştığım için bu alete karşı biraz çekingenim. En çok korkutan şey ise ilk kullanımda yaşanacağı söylenen acı. Bazıları ilk seferin çok kötü geçtiğini ama sonrasında alışıldığını söylüyor, bazıları ise “Doğru teknikle başladığında çok zorlanmıyorsun” diye yazmış. Hangisi doğru bilmiyorum, o yüzden tecrübeli kişilerin gerçek tavsiyelerini duymak istedim.

Cihazı hangi açıyla tutmak gerekiyor, hız ayarını nasıl belirlemek lazım, kuru kullanım mı daha iyi yoksa duş sonrası ıslak kullanım mı daha az acıtır? Ayrıca ilk seferde hangi bölgeden başlanmalı? Bacaklardan başlamak mantıklı ama bazıları kol bölgesinin daha kolay olduğunu söylüyor. Bu da kafamı karıştırıyor. Bir de ilk kullanımda mutlaka yapılması gereken bakım adımları var mı merak ediyorum; örneğin peeling mi önce yapılmalı, nemlendirici ne zaman kullanılmalı gibi.

Bir noktada da hijyen konusu var. Bazıları başlıkları sudan geçirmenin yeterli olduğunu söylüyor, bazıları dezenfekte edilmesi gerektiğini. Cihazın ömrü için doğru temizlik çok önemli gibi duruyor. Bir hata yapıp cihazı bozmak da istemem, sonuçta pahalı bir ürün.

İlk deneyimi olabildiğince rahat ve kontrollü geçirmek istiyorum. O yüzden deneyim sahibi kişilerin püf noktaları benim için çok değerli olacak.

İlk kez kullanacak biri için epilatörde doğru başlangıç adımları ve uygulama şekli sizce nasıl olmalı?

Başlangıç için en güvenli yöntem, sıcak duş sonrası cildin tamamen kurulanmış haline geçmek. Bu aşamada tüyler yumuşadığı için çekiş daha az hissediliyor. Cihazı hafif bir açıyla, yukarı doğru yavaş hareketlerle kullanmak daha kontrollü bir sonuç veriyor. İlk seferde düşük hız ayarı çok iş görüyor. Seans bittiğinde hafif bir yatıştırıcı krem uygulamak hem kızarıklığı hem yanmayı azaltıyor.

Oyla 0
İlk kullanımda bacaklardan başlamak çok daha kolay bir geçiş sağlıyor. Cilt gergin tutulduğunda çekiş hissi ciddi şekilde hafifliyor. Ayrıca cihazın ışıklı modelleri başlangıçta büyük avantaj sağlıyor çünkü tüyleri daha net görüp kaçırmadan ilerlemek mümkün oluyor. Birkaç seans sonra el alışıyor ve acı toleransı da belirgin şekilde artıyor.

Oyla 0
İlk gün uzun bir seans yapmaya çalışmak hata oluyor. Kısa bölgelere ayırıp yavaş yavaş ilerlemek hem acıyı azaltıyor hem de el alışkanlığını hızlandırıyor. Temizlik konusu da önemli; başlığı ılık suyla yıkayıp ardından antiseptikle silmek hem hijyen hem cihaz ömrü açısından etkili.

Oyla 0
Peelingi bir gün önce yapmak, ilk kullanımda çok işe yarıyor. Ölü deriler azaldığı için tüyler daha kolay çıkıyor. Ayrıca ilk seferde masaj başlığı takmak acı hissini azaltabiliyor. Epilasyondan sonra cilde dokunmadan birkaç saat dinlendirmek tahrişi ciddi şekilde hafifletiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt