Erkek Cilt Bakımına Kaç Yaşında Başlanmalı?

Cihan Taşkıran

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda cilt bakımıyla ilgilenmeye başlayınca aklıma takılan sorulardan biri de şu oldu: Bu işe aslında kaç yaşında başlamak gerekiyor? Çünkü çevreme baktığımda iki uç görüyorum. Bir taraf “çok geç kaldın” derken, diğer taraf “erkek adam cilt bakımı mı yapar” kafasında. Açıkçası hangisinin doğru olduğunu anlamaya çalışıyorum.

Ben uzun süre cilt bakımını yaşla ilişkilendirdim. Sanki belli bir yaştan sonra başlanırmış gibi düşündüm. Ama araştırdıkça bunun pek doğru olmadığını fark etmeye başladım. Sivilce, yağlanma, güneş lekesi gibi sorunlar genç yaşta başlıyor ama çoğu kişi bunları önemsemiyor. Sonra yıllar geçince cilt daha yıpranmış oluyor.

Bir de şu var: Cilt bakımına başlamak demek anti-aging ürünlere abanmak mı, yoksa temel alışkanlıkları erken kazanmak mı? Benim anladığım kadarıyla temizlik, nemlendirme ve güneşten korunma gibi basit adımlar bile erken yaşta başlansa ciddi fark yaratabiliyor. Ama bunu ne zaman ciddiye almak gerekiyor, orası net değil.

Şu an “keşke daha önce başlasaydım” mı demeliyim yoksa hâlâ geç değil mi, onu anlamaya çalışıyorum.

Sizce erkekler cilt bakımına kaç yaşında başlamalı ve erken başlamak gerçekten fark yaratıyor mu?

Bence bu işin yaşı yok ama ne kadar erken başlarsan o kadar avantajlı oluyorsun. Ben 30’dan sonra başladım ve açıkçası “keşke 20’lerimde başlasaydım” diyorum. Cilt bakımından kastım da öyle karmaşık şeyler değil, düzenli temizlik ve güneşten korunma. Bunlar bile ciddi fark yaratıyor.

Oyla 0
Benim görüşüm ergenlikten sonra temel alışkanlıkların kazanılması gerektiği yönünde. Sivilceyle mücadele ederken doğru temizlik öğrenilseydi belki iz kalmazdı. Cilt bakımı yaşlanınca değil, sorunlar başlamadan önce düşünülmeli. O yüzden geç kalmış sayılmazsın ama erken başlamak her zaman avantaj.

Oyla 0
Dermatoloğum bana şunu söylemişti: Cilt bakımına başlamak için ideal yaş yok ama geç kalmak var. Temel bakım ne kadar erken başlarsa, cilt o kadar az yıpranıyor. Anti-aging ürünler şart değil, önemli olan düzenli temizlik ve koruma alışkanlığı.

Oyla 0
Ben 25 yaşında başladım, çevremdekiler dalga geçti ama şu an farkı görüyorum. Cildim daha dengeli, sivilce daha az çıkıyor. Bence mesele yaş değil, bilinç. Erkeklerin bu konuyu daha geç fark etmesi asıl sorun.

Oyla 0
Cilt bakımına geç başladım ama tamamen geç kalındığını düşünmüyorum. Yine de erken yaşta başlamak kesinlikle avantaj. En azından güneş koruyucu alışkanlığı genç yaşta kazanılsa çoğu sorun hiç yaşanmazdı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt