Erkek Saç Modeli Seçerken Alın ve Çene Yapısı Önemli Mi?

Yaşar Çelik

Kayıtlı Üye
Saç modeli seçerken genelde yüz tipinden bahsediliyor ama son zamanlarda alın ve çene yapısının da en az yüz tipi kadar önemli olduğunu fark etmeye başladım. Özellikle bazı saç modelleri alnımı olduğundan daha geniş, bazıları da çenemi olduğundan daha sivri gösteriyor. Bu da genel görünümü ciddi şekilde etkiliyor.

Benim alın kısmım biraz geniş, çenem ise çok keskin değil. Bu yüzden bazı kısa modeller yüzümü dengesiz gösteriyor gibi hissediyorum. Aynı saç modeli başka bir erkekte çok iyi dururken bende neden olmuyor diye düşündüğümde, olayın sadece saçtan değil yüz hatlarından kaynaklandığını anladım. Ama bunu nasıl dengeleyeceğimi tam bilmiyorum.

Örneğin saç çok geriye tarandığında alın daha da ortaya çıkıyor, yanlar fazla kısa olunca çene daha belirginleşiyor. Ama bunlar bilinçli mi yapılmalı yoksa tamamen kaçınılması gereken şeyler mi, emin değilim. Kuaföre “alnım geniş, çenem böyle” demek de biraz garip geliyor açıkçası.

Saç kesimini daha bilinçli seçmek istiyorum. Yüz hatlarımı daha dengeli gösterecek modelleri bilmek benim için gerçekten önemli.

Erkek saç modeli seçerken alın ve çene yapısı gerçekten önemli mi, bu detaylar kesimi nasıl etkiliyor?

Bence çok önemli. Benim de alnım geniş ve saçımı geriye doğru kullandığımda bu durum daha da belli oluyor. Önü biraz daha doğal düşen modeller alnı daha dengeli gösteriyor.

Oyla 0
Çene yapısı özellikle kısa kesimlerde çok ortaya çıkıyor. Keskin çenesi olanlarda yanlar aşırı kısa olunca yüz sertleşiyor. Biraz hacim denge sağlıyor.

Oyla 0
Ben uzun süre bunu fark etmemiştim. Kuaförüm alın–çene dengesine göre kesince fark bariz oldu. Saç modeli yüz hatlarını ya yumuşatıyor ya da sertleştiriyor.

Oyla 0
Fade kesimler herkese yakışmıyor. Alnı geniş olanlarda ve çenesi zayıf olanlarda yüz dengesini bozabiliyor. Her trend herkese uygun değil.

Oyla 0
Alın ve çene yapısı saç modelini doğrudan etkiliyor. Doğru kesimle yüz dengelenebiliyor, yanlış kesimle ise kusurlar daha çok öne çıkıyor. Saç modeli seçerken bu detaylar mutlaka dikkate alınmalı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt