Erkeklerde Alın Açılması Kaç Yaşında Başlar?

Kerem Aydın

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda şakak bölgemde hafif açılma fark ettim. 26 yaşındayım. Çevremde 30’larında hâlâ çok sık saçı olanlar var, bazıları ise 23’te açılmaya başlamış. Bu durumun normal yaş aralığı nedir gerçekten merak ediyorum.

Alın açılması her erkekte olur mu yoksa tamamen genetik mi? Bir de “olgun saç çizgisi” diye bir kavram var. Yani her gerileme dökülme değildir deniyor. Benimki normal yaş süreci mi yoksa erken başlangıç mı ayırt edemiyorum.

Erkeklerde alın/şakak açılması genelde kaç yaşında başlar ve hangi yaş aralığı normal kabul edilir?

18–25 yaş arası hafif şakak gerilemesi çok normal. Buna olgun saç çizgisi deniyor. Ama ilerleme devam ediyorsa genetik dökülme olabilir. Benimki 22’de başladı ama 5 yıl aynı kaldı.

Oyla 0
Yaş değil hız önemli. 25’te başlayıp yavaş ilerleyen de var, 30’da başlayıp hızlı açılan da. Aile geçmişi burada belirleyici.

Oyla 0
Erkek tipi dökülme çoğunlukla 20’li yaşlarda başlar. 30’dan sonra başlayan da var ama erken başlamak daha yaygın. Ama herkes tamamen kel olacak diye bir şey yok.

Oyla 0
Şakak açılması genelde ilk sinyaldir. Eğer sadece 1–2 cm gerileyip duruyorsa sorun olmayabilir. Ama tepe de etkileniyorsa süreç başlamış demektir.

Oyla 0
Doktorum “olgun saç çizgisi ile genetik dökülme farklıdır” dedi. Olgun çizgi genelde 20’li yaş başında olur ve sabit kalır. Devam ediyorsa genetik süreçtir.

Oyla 0
Geri
Üst Alt