Erkeklerde Kepek ve Saç Derisi Kaşıntısı Neden Sürekli Tekrarlıyor?

Mustafa Biçer

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır kepek ve saç derisi kaşıntısıyla uğraşıyorum. Bir dönem geçiyor gibi oluyor, sonra tekrar başlıyor. Şampuan değiştiriyorum, biraz rahatlıyorum ama bir süre sonra aynı döngü tekrar ediyor. Bu durum hem rahatsız edici hem de saç dökülmesini tetikliyor gibi geliyor.

Özellikle stresli dönemlerde kaşıntı daha da artıyor. Saç derim bazen aşırı kuruyor, bazen de fazla yağlanıyor. Ne zaman neye tepki verdiğini anlamak zor. Bu yüzden “kepek neden hep geri geliyor” sorusu kafamda sürekli dönüyor.

Geçici çözümlerden çok, bu işin neden sürekli tekrar ettiğini ve nasıl kontrol altına alınabileceğini merak ediyorum.

Erkeklerde kepek ve saç derisi kaşıntısının sürekli tekrarlamasının asıl sebebi ne?

Kepek genelde saç derisi dengesinin bozulmasından kaynaklanıyor. Ben sadece şampuan değiştirerek çözmeye çalıştım ama asıl farkı saç derisini yormamaya başlayınca gördüm.

Stres bu işin en büyük tetikleyicilerinden biri. Yoğun stres yaşadığım dönemlerde kepek kesin geri geliyor. Bunu artık net fark ediyorum.

Sıcak su ve sık yıkama kaşıntıyı artırıyor. Ben su sıcaklığını düşürdüğümde saç derim ciddi şekilde rahatladı.

Yanlış ürün kullanımı da kepeği kronik hale getiriyor. Ben hassas saç derisine uygun ürünlere geçince döngü kırıldı.

Dermatoloğum kepeğin çoğu zaman tamamen yok olmadığını, kontrol altına alınması gerektiğini söylemişti. Bu bakış açısı her şeyi netleştirdi.

Geri
Üst Alt