Erkeklerde Saç Dökülmesi İçin Evde Denenen Yöntemler İşe Yarar Mı?

Murat Kurşun

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesi başlayınca insan önce evde çözüm arıyor. Ben de son 1 yılda sarımsak, soğan suyu, çeşitli yağlar, bitkisel kürler gibi birçok şeyi araştırdım. İnternette inanılmaz fazla “mucize” tarif var. Ama hangisi gerçekten işe yarıyor, hangisi tamamen efsane ayırt etmek zor.

Açıkçası kimyasal ürünlere başlamadan önce doğal yöntemleri denemek istiyorum. Ama zaman kaybetmek de istemiyorum. Eğer genetik dökülmeyse evde yapılan şeylerin etkisi sınırlı mı olur? Yoksa saç derisini güçlendirerek süreci yavaşlatabilir mi?

Evde uygulanan yöntemlerin gerçekten bilimsel bir karşılığı var mı, yoksa psikolojik etki mi daha ağır basıyor?

Erkeklerde saç dökülmesi için evde denenen doğal yöntemler gerçekten işe yarar mı?

Genetik dökülmede evde yapılan yöntemler süreci durdurmaz. Ama saç derisi sağlığını iyileştirebilir. Ben bir dönem doğal yağlar kullandım, saç derim rahatladı ama ön çizgi geri gelmedi. Yani destek olabilir ama çözüm değil.

Oyla 0
Sarımsak ve soğan suyu gibi şeyler kan dolaşımını artırabilir ama DHT hassasiyetini değiştirmez. Erkek tipi dökülmenin temel sebebi hormon duyarlılığı. Bu yüzden evde yöntemler sınırlı kalıyor.

Oyla 0
Benim deneyimim şu oldu: Evde yaptığım kürler saçımı geçici olarak daha dolgun hissettirdi ama süreç devam etti. O yüzden beklentiyi doğru ayarlamak gerekiyor.

Oyla 0
Eğer dökülme stres ya da beslenme kaynaklıysa doğal yöntemler biraz destek olabilir. Ama genetik dökülmede tek başına yeterli değil.

Oyla 0
Dermatoloğum “evde yöntemler saç derisini besler ama genetik süreci değiştirmez” dedi. Bu cümle konuyu netleştirdi. Destek var ama mucize yok.

Oyla 0
Geri
Üst Alt