Erkeklerde Saç Serumu Saçı Sertleştirir Mi?

Bekir Arifoğlu

Kayıtlı Üye
Saç serumu kullanmaya başladıktan sonra saçlarımın dokusunda bir değişiklik fark ettim. Saçlarım eskisine göre biraz daha sert ve şekil vermesi zor gibi geliyor. Bu durum serumdan mı kaynaklanıyor, yoksa sadece bana mı öyle geliyor, emin olamıyorum.

Serumu saç derisine uyguluyorum ve genelde yıkamadan önce birkaç saat bekletiyorum. Ancak bazı günler saçımı tararken eskisine göre daha dirençli hissettirdiğini fark ediyorum. Bu da aklıma “acaba serum saç telini sertleştiriyor mu” sorusunu getiriyor.

Bazı kişiler serumların saç telini güçlendirdiğini ve bu yüzden daha sert hissettirebileceğini söylüyor. Mantıklı geliyor ama sertlik ile güçlenme arasındaki farkı ayırt etmek zor. Çünkü saçın sertleşmesi görüntü ve kullanım açısından rahatsız edici olabiliyor.

Saçlarım ince telli olduğu için bu tür değişiklikleri daha hızlı fark ediyorum. Eğer serum saçımı uzun vadede sertleştiriyorsa kullanım şeklini değiştirmem gerekebilir. Ama bunun geçici bir durum mu yoksa yanlış kullanımdan mı kaynaklandığını bilmiyorum.

Bu yüzden saç serumu kullanan erkeklerin benzer bir durum yaşayıp yaşamadıklarını ve bunu nasıl yönettiklerini merak ediyorum.

Erkeklerde saç serumu kullanımı saç tellerinde sertlik hissi oluşturabilir mi?

Bende de ilk başlarda sertlik hissi oldu. Sonradan serumu fazla kullandığımı fark ettim. Miktarı azalttığımda bu sorun ortadan kalktı. Fazla ürün saç telini sert gösterebiliyor.

Oyla 0
Serum saç telini güçlendirdiği için ilk etapta sert gibi hissettirebilir. Ben bunu zamanla normal karşıladım. Birkaç hafta sonra saçlarım daha dengeli bir hâl aldı.

Oyla 0
Yanlış ürün seçimi de sertlik yapabiliyor. Ben farklı bir seruma geçtiğimde sorun kalmadı. Her serum her saç tipine uygun olmuyor.

Oyla 0
Serumu sürdükten sonra saçımı hemen yıkamıyordum. Bekleme süresini kısalttım ve sertlik hissi azaldı. Kullanım süresi de etkili olabiliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt