Evde Saç Boyarken En Sık Yapılan Hatalar Nelerdir?

Handan Korkmaz

Kayıtlı Üye
Evde saç boyamak artık çoğumuz için alışkanlık haline geldi ama sonuç her zaman beklediğimiz gibi olmuyor. Ben de uzun süre aynı boyayı kullanmama rağmen bazen rengin tutmadığını, bazen saçımın sertleştiğini, bazen de beklediğimden çok farklı bir ton çıktığını yaşadım. Zamanla fark ettim ki sorun çoğu zaman boyada değil, yapılan küçük ama kritik hatalarda.

Özellikle aceleyle yapılan boya işlemleri en büyük problem. Boyayı hızlıca karıştırıp saça sürmek kolay gibi geliyor ama ölçüler, saçın durumu ve uygulama şekli sonucu ciddi şekilde etkiliyor. Bir de çoğu zaman saçın mevcut yapısı göz ardı ediliyor. Yıpranmış, kuru ya da daha önce boyanmış saç ile doğal saç aynı tepkiyi vermiyor.

Benim için en öğretici şey, “bir kereden bir şey olmaz” dediğim alışkanlıkların zamanla saçı ne kadar yıprattığını görmek oldu. Boyayı uzun tutmak, saç derisini korumamak, bakımı ihmal etmek gibi hatalar birikiyor. Bu yüzden evde saç boyarken yapılan yaygın hataları bilmek gerçekten önemli.

Evde saç boyarken en sık yapılan hatalar nelerdir ve bunlardan nasıl kaçınılabilir?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Benim yaptığım en büyük hata saçımın durumunu hesaba katmadan boyamak oldu. Saçım zaten kuru ve yıpranmışken açıcı içeren boya kullandım ve sonuç felaketti. Sonradan öğrendim ki boya öncesi saçın sağlığı sonucu doğrudan etkiliyor.

Oyla 0
Bekleme süresini uzatmak büyük hata. Daha iyi tutar diye düşündüm ama saçım sadece sertleşti ve matlaştı. Renk neredeyse hiç değişmedi. Kutuda yazan süreye uymak gerçekten çok önemliymiş.

Oyla 0
Boyayı saça eşit dağıtmamak çok sık yapılan bir hata. Kalın tutamlar alındığında bazı yerler koyu, bazı yerler açık kalıyor. Ben ince ince ayırmaya başlayınca sonuçlar ciddi şekilde düzeldi.

Oyla 0
Saçı nemliyken boyamak bende hep sorun çıkardı. Boya hem aktı hem de renk eşit olmadı. Saç tamamen kuru olunca çok daha kontrollü oluyor.

Oyla 0
Acele etmek en büyük hata. Evde saç boyamak sabır istiyor. Hazırlık, uygulama ve bekleme aşamalarını düzgün yaptığımda sonuç profesyonel boyaya çok daha yakın oldu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt