Fondöten Gün İçinde Yüzümden Akıyor, Kalıcı Hale Getirmek Mümkün Mü?

Hülya Bingöl

Kayıtlı Üye
Fondöten sürdüğümde ilk başta her şey çok güzel görünüyor ama gün içinde işler değişiyor. Özellikle birkaç saat sonra yüzümde fondötenin dağıldığını, burun kenarlarında ve çenede silindiğini fark ediyorum. Aynaya baktığımda makyajım taze değil, sanki üstümden akmış gibi duruyor. Açıkçası bu durum moralimi bozuyor.

Cildim karma ve T bölgem çabuk yağlanıyor. Mat fondöten denedim, bu sefer de yüzüm kuruyup pul pul oldu. Nemli bitişli fondötenler ise daha çabuk kayıyor. Baz kullanıyorum ama bazen hiçbir fark yaratmıyormuş gibi geliyor. Pudra sürsem ağır duruyor, sürmesem makyaj dayanmıyor. Kısacası dengeyi bir türlü tutturamıyorum.

“Kalıcı makyaj” denince herkes başka bir ürün öneriyor. Sabitleyici sprey diyen var, transparan pudra diyen var, fondöteni az sürmek gerektiğini söyleyen var. Ama hangisi gerçekten işe yarıyor, hangisi sadece anlık çözüm emin değilim. Ayrıca makyajın gün boyu bozulmaması mümkün mü, yoksa bu biraz da hayal mi?

Benim amacım maske gibi duran bir yüz değil, sadece gün içinde dağılmayan, temiz görünen bir makyaj.

Fondöteni gün boyu kalıcı tutmanın gerçekten işe yarayan bir yolu var mı?

Benim için en büyük fark cilt hazırlığını değiştirmek oldu. Makyajdan önce hafif bir nemlendirici sürüp tamamen emilmesini bekliyorum. Üzerine ince yapılı bir baz kullanıyorum. Fondöteni az ve ince kat halinde uygulayınca gün içinde çok daha iyi duruyor. Kat kat sürmek gerçekten işi bozuyor.

Oyla 0
Transparan pudrayı sadece T bölgesine uygulamaya başladığımdan beri fondötenim daha kalıcı. Tüm yüze pudra sürünce ağırlaşıyor ama sadece yağlanan yerlere sürünce hem doğal duruyor hem de akma olmuyor. Küçük bir fırça ile uygulamak çok işe yarıyor.

Oyla 0
Ben sabitleyici sprey kullandıktan sonra bu sorunu büyük ölçüde çözdüm. Fondöten + hafif pudra sonrası spreyle sabitleyince makyaj gerçekten daha uzun süre dayanıyor. Gün boyu hiç akmıyor demem ama eskisine göre fark çok büyük. Benim için en etkili çözüm bu oldu.

Oyla 0
Cilt tipi burada çok belirleyici. Yağlı günlerde kullandığım fondötenle kuru günlerde kullandığım aynı olmuyor. Mevsime göre ürün değiştirmek bana daha mantıklı geldi. Tek bir fondötenle her koşulu çözmeye çalışmak zor.

Oyla 0
Ben fondöteni süngerle değil fırçayla uygulamaya başladım ve kalıcılık arttı. Daha ince ve eşit dağılıyor. Bir de gün içinde peçeteyle hafifçe yağ almak fondötenin kaymasını engelliyor. Baştan sona her şeyi silmekten çok daha iyi bir çözüm.

Oyla 0
Geri
Üst Alt