Fotoğrafla Saç Stili Deneme Uygulamaları Android’de Hangileri?

Ece Topal

Kayıtlı Üye
Selam kızlar 🌸,

Kuaföre gitmeden önce saç modeline karar vermek benim için hep zor oldu. Kataloglarda gördüğümüz modeller herkese yakışıyor gibi duruyor ama iş yüzümüze geldiğinde öyle olmuyor. Bu yüzden son zamanlarda Android’de fotoğraf yükleyip saç stili deneme uygulamaları aramaya başladım.

Google Play’de araştırırken Hairfit, YouCam Makeup, Hairstyle Try On gibi uygulamalarla karşılaştım. Bazıları sadece hazır modelleri koyuyor, saçın üstünde yapay duruyor. Ama bazılarında öyle detaylı bir simülasyon var ki neredeyse gerçekmiş gibi görünüyor. Benim özellikle görmek istediğim şey şu: kahkül, katlı kesim ya da bob tarzı bir model bana gerçekten gider mi? Çünkü yanlış karar vermek istemiyorum.

Ayrıca fotoğrafla denemek çok daha rahat oluyor. Canlı kamera modu güzel ama fotoğrafla bakınca daha net görebiliyorsun. Peki siz hangi uygulamaları denediniz? Fotoğrafla saç modeli denemede en başarılı olan hangisi?

Ben geçen ay saçımı kahkül kestirmeyi düşündüm ama emin değildim. Hairfit’i indirip fotoğrafımı yükledim. Farklı kahkül modellerini tek tek denedim. Normalde bana yakışmaz sanıyordum ama fotoğrafta çok güzel göründü. Cesaret edip kestirdim, pişman olmadım. Bence Hairfit özellikle kahkül ve katlı modellerde çok başarılı.

Benim favorim kesinlikle YouCam Makeup. Fotoğraf yükleyince yüz hatlarını otomatik algılıyor ve saç modelini tam oturtuyor. Hatta saç tellerinin yönü bile gerçekçi duruyor. Bob kesimi hep merak ediyordum, fotoğrafla denedim ve sonunda kuaföre gidip uygulattım. Arkadaşlarım “sanki sana özel yapılmış” dedi.

Ben Hairstyle Try On kullanıyorum. Eğlencelik gibi görünüyor ama aslında karar vermede çok işe yarıyor. Özellikle kısa saç modellerini denemek için harika. Fotoğraf yükleyince saç çizgisine tam oturuyor. Böylece “çok kısa olursa kötü mü durur?” gibi tereddütlerimden kurtuldum.

Benim saçım uzun ve dalgalı, ama kısa kestirsem nasıl olur diye merak ediyordum. Hairfit sayesinde hem kısa hem orta uzunlukta modelleri denedim. Fotoğrafta gördüğüm sonuç çok doğal oldu. Hatta eşim fotoğrafı gerçek sandı. Bence bu tür uygulamalar yanlış karar vermemek için çok faydalı.

Ben farklı uygulamaları aynı anda kullandım. YouCam Makeup renklerde çok başarılıydı, Hairfit ise modellerde. İkisini birden kullanınca daha net karar alabildim. Özellikle düğün öncesi saçımı değiştirmek için bu yöntem hayat kurtarıcı oldu. Gerçekten pişman olmaktan kurtarıyor.

Geri
Üst Alt