Göz Altı Dolgusu Sonrası Ödem Ne Zaman Geçer?

Yurdagül Karahan

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır göz altımdaki morluklardan ve çöküklüklerden rahatsızım. Yakın zamanda dolgu yaptırmayı düşünüyorum ama en çok ödem süreci hakkında kararsız kaldım. Sosyal medyada bazıları “hiç şişlik olmadı” diyor, bazılarıysa “bir hafta boyunca şiş gezdim” diye yazmış. Cildim ince olduğu için nasıl tepki vereceğini kestiremiyorum.

Doktorlar genelde “şişlik birkaç gün içinde iner” diyor ama o birkaç gün ne kadar sürüyor gerçekten merak ediyorum. İşlem sonrası aynaya bakıp yüzümün şiş görünmesi biraz moral bozucu olur diye korkuyorum. Ayrıca bu dönemde makyaj yapmak veya buz uygulamak zararlı mı, net bir bilgiye ulaşamadım.

Sizce göz altı dolgusu sonrası ödem ne kadar sürede geçiyor ve bu dönemde nelere dikkat etmek gerekiyor?

Ben göz altı dolgusu yaptırdım, ilk iki gün hafif şişlik oldu ama üçüncü gün belirgin şekilde azaldı. Doktorum soğuk kompres önerdi, gerçekten çok işe yarıyor. Cilt tipine göre değişiyor ama genelde 3–5 günde tamamen geçiyor.

Oyla 0
İlk gün aynaya bakınca biraz korkmuştum, çünkü dolgu yeni olduğu için bölge gergin duruyor. İkinci günden itibaren yüzüm yavaş yavaş normale döndü. Şişliğin inmesi yaklaşık dört gün sürdü, morluk ise beşinci gün geçti.

Oyla 0
Cilt altı inceyse ödem biraz daha belirgin oluyor. Bende üç gün boyunca hafif şişlik vardı, sonra tamamen düzeldi. Buz kompresi sabah-akşam yapmak çok rahatlatıyor. Kafeinli içecekleri azaltmak da işe yarıyor.

Oyla 0
Göz altı dolgusu sonrasında ödem tamamen normal. Vücudun yabancı maddeye kısa süreli tepkisi diyebiliriz. Bende dört gün kadar sürdü, sonra yüzüm tam oturdu. Makyaj yapmak zararlı değil ama ilk iki gün dinlendirmek en iyisi.

Oyla 0
Şişliğin süresi kullanılan dolgu markasına ve uygulama tekniğine göre değişiyor. Bazı dolgular su tutuyor, bu da ödemi artırabiliyor. Benimkinde altıncı gün tamamen geçmişti. Panik yapmadan beklemek en doğrusu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt