Gözenek Gizleyen Makyaj Bazı Var Mı?

Buket Yıldırım

Kayıtlı Üye
Makyaj yaparken en çok zorlandığım konulardan biri gözeneklerim diyebilirim. Özellikle yanak bölgemde ve biraz da burun çevremde gözenekler belirgin olduğu için fondöten sürdüğümde bazen daha da belli oluyormuş gibi hissediyorum. Uzaktan bakınca çok sorun yok ama yakından bakınca makyajın pürüzsüz durmadığını fark ediyorum.

Son zamanlarda makyaj bazı kullanmanın bu konuda yardımcı olabileceğini duymaya başladım. Daha önce birkaç kez denedim ama açıkçası kullandığım ürünler çok büyük bir fark yaratmamış gibi geldi. Belki de doğru ürünü kullanmadım ya da cildime uygun değildi, o yüzden tam karar veremedim.

Cildim karma diyebilirim, özellikle T bölgem gün içinde biraz yağlanabiliyor. O yüzden kullanacağım ürünün hem gözenek görünümünü biraz azaltmasını hem de makyajın daha düzgün durmasına yardımcı olmasını istiyorum. Ama çok silikon gibi ağır duran ürünler de biraz korkutuyor açıkçası.

Bu yüzden gerçekten işe yarayan bir makyaj bazı olup olmadığını merak etmeye başladım. Kullandığınız ve gözenek görünümünü gerçekten biraz olsun azaltan ürünler varsa deneyimlerinizi duymak isterim.

Gözenek görünümünü azaltıp makyajın daha pürüzsüz durmasını sağlayan makyaj bazı öneriniz var mı?

Gözenek konusu birçok kişide var aslında. Fondöten tek başına bazen o görüntüyü daha da belirginleştirebiliyor. Bu yüzden bazı kullanmak gerçekten fark yaratabiliyor. Özellikle gözenek doldurucu olan bazlar makyajın ciltte daha pürüzsüz görünmesine yardımcı olabiliyor. Ama ürünü çok fazla sürmemek de önemli.

Oyla 0
Daha önce makyaj bazı kullanmaya pek inanmayanlardandım ama sonradan fikrim biraz değişti. Özellikle gözenekler belirginse bazı fondötenlerden önce kullanınca makyaj daha düzgün durabiliyor. Tamamen yok etmiyor ama görüntüyü biraz yumuşattığını söyleyen çok kişi var.

Oyla 0
Gözeneklerin çok belli olduğu durumlarda sadece baz değil cilt bakımı da etkili olabiliyor. Düzenli peeling ve iyi bir nemlendirme sonrası makyajın daha düzgün durduğunu fark edenler oluyor. Baz tek başına mucize yaratmasa da makyajın daha iyi oturmasına yardımcı olabiliyor.

Oyla 0
Bazı kişiler silikon bazlı makyaj bazlarını daha çok seviyor çünkü gözenekleri doldurup daha pürüzsüz bir yüzey oluşturabiliyor. Ama bazı ciltlerde ağır hissedebiliyor. Bu yüzden az miktarda uygulayıp özellikle gözeneklerin olduğu bölgelere sürmek daha iyi sonuç verebiliyor.

Oyla 0
Gözenek görünümünü azaltmak için bazı kullanan çok kişi var ama fondöten seçimi de önemli olabiliyor. Çok yoğun fondötenler bazen gözenekleri daha belirgin hale getirebiliyor. Daha ince yapılı fondötenler ve hafif bir baz birlikte kullanıldığında genelde daha doğal bir görüntü oluşabiliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt